Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Kvalifikace v režii McLarenu. Piastri odstartuje v Kataru do sprintu první

Mclaren opět cení zuby? Britská stáj potvrdila v kvalifikaci na sprintový závod před VC Kataru trend posledních závodů F1, ve kterých její jezdci dokázali konkurovat hvězdnému Red Bullu. Dnešní kvalifikaci ovládl Oscar Piastri před svým kolegu Norrisem. 

Oscar Piastri
zdroj: Reuters

Dvaadvacetiletý Piastri porazil týmového kolegu Norrise o 82 tisícin sekundy. Verstappen, jenž v pátek vyhrál kvalifikaci na nedělní hlavní závod, za Piastrim zaostal o 192 tisícin.

Verstappen vede pořadí šampionátu o 177 bodů před mexickým kolegou z Red Bullu Sergiem Pérezem. Nizozemec bude slavit titul už dnes v případě, že skončí nejhůře šestý, nebo když Pérez nedojede mezi nejlepšími třemi. V kvalifikaci byl Mexičan devátý.

Kvalifikace na krátký závod začala o 20 minut později, protože jezdci dostali neplánovaně 10 minut na seznámení s tratí, která po pátečním programu doznala drobných změn. Dodavatel pneumatik Pirelli totiž zjistil, že se jezdcům na obrubnících nadměrně opotřebovávají gumy, takže byla v některých sekcích trať upravena.

Velká cena Kataru, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Losailu:

Kvalifikace na sprint: 1. Piastri (Austr./McLaren) 1:24,454, 2. Norris (Brit./McLaren) -0,082, 3. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,192, 4. Russell (Brit./Mercedes) -0,387, 5. Sainz (Šp./Ferrari) -0,701, 6. Leclerc (Mon./Ferrari) -0,793.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články