Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Jméno Schumacher se vrací do formule 1. Mick bude závodit za Haas

Jméno Schumacher se v příští sezoně formule 1 opět objeví na startovním roštu. Syn sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera Mick bude jezdit za tým Haas. Angažování německého lídra seriálu formule 2 před víkendovým závodem F1 v Sáchiru oznámilo vedení americké stáje.

"Jsem moc šťastný, že můžu příští rok startovat ve formuli 1," řekl Schumacher. "Vždy jsem věřil, že se mi tenhle můj sen splní," dodal a nezapomněl poděkovat rodičům.

Jednadvacetiletý Schumacher mladší je členem juniorské akademie Ferrari a italská automobilka dodává stájím Alfa Romeo a Haas motory. V září Schumacher absolvoval v Alfě Romeo první trénink v F1. Dva závody před koncem formule 2 má v čele seriálu náskok 14 bodů.

"S Ferrari má Mick dlouhodobý vztah, proto budeme i nadále sledovat jeho rozvoj, jak po jezdecké, tak po lidské stránce," prohlásil Mattia Binotto, šéf stáje Ferrari, s níž Schumacherův otec vybojoval pět titulů.

Je nám líto, video expirovalo.
Mick Schumacher pojede za Haas. Ideální. Nebude na něj tlak, míní Enge

V Haasu Schumacher podle očekávání doplní stejně starého Rusa Nikitu Mazepina, s nímž americká stáj podepsala smlouvu v úterý. Společně nahradí Francouze Romaina Grosjeana a Dána Kevina Magnussena, kteří po této sezoně v Haasu skončí.

Mickův otec Michael, jenž byl až donedávna se sedmi tituly a 91 vítěznými Velkými cenami rekordmanem F1, se na veřejnosti neobjevil od prosince 2013. Tehdy měl ve francouzských Alpách nehodu na lyžích, při níž utrpěl vážné poranění hlavy a byl dlouho v kómatu. Rodina od té doby nepodává o jeho zdravotním stavu prakticky žádné informace.

Závodní premiéru ve formuli 1 si Mick odbude téměř 30 let po otcově debutu ve Velké ceně Belgie v říjnu 1991. Schumacherové ale zdaleka nebudou prvním otcem a synem v elitním seriálu. Graham a Damon Hillové i Keke a Nico Rosbergové to dokonce dotáhli až k titulu mistra světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články