Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hamilton zůstává věrný Mercedesu. Podepsal smlouvu do roku 2020

Čtyřnásobný mistr světa F1 Lewis Hamilton prodloužil smlouvu se stájí Mercedes do roku 2020. Ročně si má vydělat s bonusy až 40 milionů liber, tedy 1,16 miliardy korun. "Jsem součástí rodiny Mercedesu od roku 1998. Nikdy jsem nebyl v týmu šťastnější než nyní," prohlásil Hamilton.

Lewis Hamilton
zdroj: AP Photo autor: Luca Bruno

Hamilton závodí za Mercedes od roku 2013, kdy v týmu nahradil německou legendu Michaela Schumachera. Následně v letech 2014, 2015 a loni vybojoval mistrovský titul. V roce 2016 skončil těsně druhý za tehdejším týmovým kolegou Němcem Nicem Rosbergem.

"Jsem neskutečně pyšný na to, čeho jsme dokázali, a o to víc se těším na společnou budoucnost. Prodloužení kontraktu byla jen formalita," řekl Hamilton.

Poprvé se Hamilton stal mistrem světa před deseti lety v barvách McLarenu. V letošním šampionátu je před víkendovou Velkou cenou Německa druhý se ztrátou osmi bodů na Němce Sebastiana Vettela z Ferrari.

Je nám líto, video expirovalo.
Lewis Hamilton prodloužil s Mercedesem do roku 2020

Spíš než o možné změně týmu se v posledních měsících spekulovalo o tom, zda má Hamilton stále potřebné zaujetí pro závody F1 a jestli po vypršení dosavadní smlouvy nenapodobí předloňský Rosbergův náhlý odchod ze seriálu.

Britský jezdec však ujistil, že je stále hladový po úspěchu na závodní dráze. "Soutěživý duch, co ve mně žhne, sdílejí všichni okolo. Pořád se snažíme být lepší a děláme vše pro to, abychom byli na vrcholu. Nemohu se dočkat, co spolu dokážeme v příštích dvou a půl letech," dodal Hamilton.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články