Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hamilton ve Francii zaútočí o návrat do čela z pole position

Lewis Hamilton bude v obnovené Velké ceně Francie usilovat o návrat do čela mistrovství světa formule 1 z pole position. Britský pilot Mercedesu vyhrál na okruhu Paula Ricarda v Le Castellet kvalifikaci o 118 tisícin sekundy před týmovým kolegou Valtterim Bottasem. Lídr šampionátu Sebastian Vettel z Ferrari, který má před Hamiltonem náskok jediného bodu, zajel třetí čas se ztrátou 371 tisícin na vítěze.

Lewis Hamilton
zdroj: ČTK/AP/Claude Paris

Druhou řadu s Vettelem v neděli obsadí Max Verstappen z Red Bullu. Podobné složení, jen v opačném týmovém gardu, bude mít třetí řada, v níž budou stát Daniel Ricciardo a Kimi Räikkönen.

Finále soubojů o pořadí na startu osmého závodu sezony narušila nehoda domácího Romaina Grosjeana, který po smyku zastavil vůz Haas až o bariéru, a jízdy byly přerušeny. Po restartu šel na okamžik do čela Bottas, který předtím dominoval deštivému třetímu tréninku.

Vítěz obou pátečních tréninků na suchu Hamilton ale ihned odpověděl a vybojoval třetí letošní pole position a celkově 75. v kariéře. Ve Francii se v neděli od 16:10 pojede závod F1 poprvé po deseti letech. Naposledy se Velká cena uskutečnila v roce 2008 v Magny Course, kde tehdy kvalifikaci vyhrál Räikkönen. V Le Castellet se závodilo naposledy v roce 1990.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články