Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hamilton: Bojkotovat Velkou cenu Belgie? Nevím, jestli by to mělo smysl

Lewis Hamilton podpořil americké sportovce bojkotující zápasy NHL, NBA nebo MLB, sám se ale k jejich protestu nepřidá. Podle šestinásobného mistra světa formule 1 by vynechání nadcházející Velké ceny Belgie nemělo smysl. "Je smutné, že je potřeba něco takového, aby se daly věci do pohybu. Ale je to v Americe a nevím, jak bych to mohl ovlivnit tím, co udělám tady," uvedl.

Lewis Hamilton
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Hoch Zwei

Hamilton je od jejich vypuknutí velkým zastáncem protestů a na jeho popud jezdci před závody pravidelně vyjadřují podporu boji proti rasismu a sociální nespravedlnosti.

Bojkot nedělního závodu ve Spa-Francorchamps ale podle Hamiltona nepřipadá v úvahu. "Nevím, jestli by to mělo smysl. Ale zkusím promluvit s lidmi z vedení formule o tom, co dalšího bychom mohli udělat, abychom na problémy upozornili," přidal pilot Mercedesu.

Hamiltona, který po šesti závodech vede šampionát s náskokem 37 bodů a je na cestě za rekordním sedmým titulem, podpořil i Sebastian Vettel z Ferrari.

"Víme, že tenhle problém se nevyřeší přes noc a že náš přínos je jen malou kapkou. Ale je důležité na to ukázat, ale hlavně je nutné přejít od slov k činům i ve chvíli, kdy jsou vypnuté kamery," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články