Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Enge pojedenácté vyhrál anketu Zlatý volant

Praha – Pojedenácté v kariéře vyhrál automobilový jezdec Tomáš Enge anketu Zlatý volant. Jediný český pilot, který se představil v závodu formule 1, si připsal rekordní triumf mezi okruhovými jezdci. Engemu k obhajobě loňského prvenství dopomohlo čtvrté místo v konečném pořadí mistrovství světa vozů GT1. Za libereckým jezdcem skončili v anketě Josef Král a Jan Charouz. Anketu Zlatá řídítka o nejlepšího motocyklistu ovládl Karel Abraham.

Jediným nováčkem mezi vítězi se stal autokrosař Ondřej Musil, který se v minulé sezoně stal evropským šampionem v divizi 3A, mezi motokáristy zvítězil stejně jako loni Patrik Hájek. První dámou českého motorsportu a držitelkou Ceny Elišky Junkové se stala talentovaná motokáristka Gabriela Jílková. Cenu Jiřího Sedláře pro nejlepšího závodníka do 23 let převzal soutěžní jezdec Jan Černý.

Cena rychlosti připadla Janu Charouzovi, jenž 13. června 2010 absolvoval jeden okruh při čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans průměrnou rychlostí 220,408 km/h. Spolujezdcem roku je Kopeckého navigátor Petr Starý. Do neoficiální Síně slávy byl uveden Břetislav Enge, otec jedenáctinásobného vítěze ankety a bývalý úspěšný jezdec.

Anketu o nejlepšího motocyklistu vyhrál poprvé Karel Abraham. Desátý muž mistrovství světa kategorie Moto2 a vítěz závěrečného závodu ve Valencii se slavnostního vyhlášení na Žofíně nemohl stejně jako formulový jezdec Král zúčastnit. Oba se připravují na novou sezonu v Asii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články