Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Do Brna přiletěly motorky na Velkou cenu, kraj chce být garantem GP

Brno - V jihomoravské metropoli pokračují přípravy na největší sportovní akci v Česku. Už za tři dny na brněnském Masarykově okruhu odstartuje jeden ze závodů mistrovství světa silničních motocyklů. Tři letadla už do Brna přepravila motocykly a další vybavení závodníků. Zároveň dnes krajská rada schválila záměr stát se garantem příštího ročníku Grand Prix.

Tři boeingy postupně od včerejší půlnoci přivezly do Brna závodní stroje a vybavení, potřebné pro víkendový závod Velké ceny silničních motocyklů. Na Moravu přiletěly z amerického Indianapolis, kde se minulý víkend jel zatím poslední závod seriálu Grand Prix.

Vybavení převezly z letiště na brněnský automotodrom speciální kamiony. "Dnes najíždí celý paddock, to znamená, že tu parkují kamiony, které převážejí vybavení nutné k závodu," potvrdil mluvčí Automotodromu Brno Jiří Smetana.

Zachrání kraj Grand Prix?

Neděle na Grand Prix patří tradičně závodůmKraj chce být garantem konání 50. ročníku Grand Prix České republiky v Brně. Záměr dnes schválila Rada kraje, posvětit ho musí zastupitelstvo. Hejtman Michal Hašek (ČSSD), který návrh přinesl, přitom chce úzce spolupracovat s městem, vládou i místními podnikateli. Závod se už několik let potýká s finančními problémy kvůli vysokému zalistovacímu poplatku. Vedení Automotodromu Brno by chtělo systémovou dotaci od státu, zatím ale dostává každý rok jednorázové příspěvky, které nestačí na pokrytí nákladů.

Pokračují i přípravy zázemí pro fanoušky a trati, kterou traťoví komisaři nově malovali, aby pořadatelé mohli při čtvrteční technické kontrole ohlásit, že je vše nachystáno na nedělní závod. Pokud o víkendu vyjde počasí, doufají pořadatelé v rekordní návštěvnost. "Pokud by se potvrdila čísla, která jsou jasná z předprodeje, došlo by k výraznému nárůstu návštěvnosti, možná až v řádu desítek procent," dodal Smetana.

Je nám líto, video expirovalo.
NO COMMENT: Přípravy na Grand Prix v Brně

Hlavní zprávy

Nejčtenější články