Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Cílem zůstává první pětka. Nic menšího nemá smysl, říká Prokop před Dakarem

Jednou už byl na Dakarské rallye šestý a od té doby chce ještě víc. Na nadcházející Dakarské rallye se Martin Prokop představí s inovovaným autem třídy T1+ a znovu cílí vysoko. Ostré svezení s novým speciálem však absolvuje až v Saúdské Arábii.

Je nám líto, video expirovalo.
Svět motorů speciál: Martin Prokop

Martin Prokop za sebou má četné úspěchy, a to v různých automobilových kategoriích. I několik umístění v nejrychlejší desítce Dakarské rallye – 7. místo v roce 2018, o rok později dokonce šestá příčka a před rokem v lednu ještě deváté místo. Kromě známky Prokopových schopností to ale vypovídá také o jedné věci, a sice že teď už logickým cílem musí být nejlepší pětka.

Sám to dobře ví. "Je to dlouhodobý cíl. Jednou jsme byli šestí, takže nebojovat o pětku by bylo hodně malé. Chceme to jednou dokázat," říká v pořadu Svět motorů speciál. Letos by měl mít silné auto, které si v jeho týmu sami staví: závodní speciál třídy T1+. "Největší změnou jsou velká kola skoro jako z kamionu. Máme delší tlumiče a širší auto," vypočítává.

"Auto je ale také o 150 kilogramů těžší," dodává Prokop s tím, že kromě řady výhod má nový speciál i některé slabiny. "Mělo by však být lepší a rychlejší, ale i v ostatních třídách jsou změny a nikdo dopředu neví, kdo bude nejrychlejší," doplňuje český pilot, který bude tentokrát v kategorii automobilů jediným Čechem.

A jaký je program pro následující hektické týdny finálních příprav? "Před Vánocemi auto poletí do Džiddy (v Saúdské Arábii), my ho poprvé budeme testovat až tam. V Čechám zkoušíme, zda funguje, ale ostré svezení v poušti bude až tam," říká Prokop, jehož navigátorem bude znovu Viktor Chytka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články