Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

České jezdce v Polsku trápilo počasí. Odstoupit bylo rozumné, uznal Podmol

Písek, louže, vyjeté koleje od kamionů. Závodníci týmu Orion - Moto Racing Group po Řecké rallye otrestovali o víkendu Baja Poland. Ale nedokončili ji. Přestože v pátek začali nadějně – Milan Engel skončil pátý a Libor Podmol po pádu ztrácel na osmém místě jen patnáct vteřin – v sobotu se vedení týmu rozhodlo nepokračovat.

Libor Podmol s motorkou pro Rallye Dakar
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Tak jsem se těšil, že si dnes zazávodím...," vysvětloval na Facebooku bývalý mistr světa ve freestyle motokrosu Podmol.

"Nicméně počasí nepřálo. Měli jsme roadbooky připravené na motorkách, oblečení a ready to race. Nicméně jsme taky viděli záběry z tratě a moc dobře věděli, že dnes se nebude závodit, ale brodit se vodou. Museli jsme se rozhodnout, zda se nám chce ničit technika a na trati pod vodou riskovat zranění. Team manager po naši společné diskusi rozhodl, že nenastoupíme. Nebylo to jednoduché, to mi věřte, ale rozumné," konstatoval Podmol bez velkého nadšení.

Je nám líto, video expirovalo.
Jezdce na Baja Poland trápilo počasí

Dodal, že kdyby měli k dispozici víc motorek, tak by se závodit asi dalo, ale v těchhle podmínkách by bylo zbytečné riskovat, že zničí techniku a zbydou jim jen problémy.

"Ale je to škoda, chtěl jsem si z Polska přivézt bedýnku," svěřil se na videu videu věčný optimista, který věří, že tým do lednového Dakaru zařídí ještě nějaké starty na písčitých tratích, které budou suplovat povrch, jenž čeká závodníky v Saúdské Arábii.

Počasí trápilo všechny, ale někteří závod přesto dokončili. Voda se dostávala do kabin aut i do sání motorů, na což doplatil i Martin Prokop, který byl po utopení motoru klasifikován na osmém místě v hodnocení jezdců světového poháru.

V rámci bodování středoevropské zóny se před ním objevili ještě třetí Miroslav Zapletal a čtvrtý Tomáš Ouředníček. Vítězem se stal Francouz Stephane Peterhansel. Z trojice kamionů, které startovaly, bylo nejrychlejší Iveco Jaroslava Valtra.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články