Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Babíčková se představí jako první Češka ve formulové W Series

Osmnáctiletá Tereza Babíčková se jako první česká závodnice zúčastní ženského šampionátu W Series, který je součástí některých Velkých cen formule 1. Jedno z dvaceti účastnických míst si vybojovala při testování v Arizoně a Barceloně a v seriálu bude hájit barvy týmu Puma Motorsport. Nový ročník začne v Miami 8. května.

Tereza Babíčková
zdroj: instagram.com/tereza_babickova

"Bude to pro mě o velmi tvrdé práci, ale na tu jsem zvyklá. Moje cíle nejsou nijak malé a v hlavě už teď mířím na stupně vítězů. Je mou obrovskou motivací reprezentovat rodinu, domov, Českou republiku," uvedla Babíčková.

Mladou závodnici, která dosud působila hlavně v motokárách, oslovili sami pořadatelé šampionátu. Při únorových testech v Arizoně se v monopostu americké verze formule 4 prosadila ve společnosti patnácti jezdkyň mezi nejlepších pět. Poté uspěla také v kokpitu formule 3 při závěrečných jízdách v Barceloně.

"Zde se můj sen stal skutečností. V testování jsem uspěla, a dokonce jsem byla vybrána do jednoho z největších týmů W Series, německého Puma Motorsport," uvedla Babíčková, jejíž týmovou kolegyní je Finka Emma Kimiläinenová.

W Series má před sebou třetí ročník. V plánu je osm závodů, například v Barceloně, Silverstonu či na Hungaroringu. Sezona bude finišovat na konci listopadu v Mexiku.

Titul obhajuje Jamie Chadwicková z Velké Británie, která uspěla i před třemi lety. V roce 2020 se šampionát kvůli pandemii koronaviru neuskutečnil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články