Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Austin je na formuli 1 připravený, nad New Jersey jsou pochyby

New York - Premiérová Velká cena USA formule 1 v Austinu je připravena. Od komisařů Mezinárodní automobilové federace (FIA) obdrželi texaští organizátoři listopadové Grand Prix to nejlepší "vysvědčení". Pochybnosti jsou naopak nad plánovaným závodem v New Jersey, jenž má do kalendáře přibýt příští rok. Definitivní kalendář příští sezony bude FIA schvalovat v pátek.

Bernie Ecclestone
zdroj: AP

Velká cena USA se bude na zbrusu novém Circuit of the Americas v Austinu konat 18. listopadu jako předposlední závod sezony. Charlie Whiting, jenž je šéfem FIA pro závodní, bezpečnostní a technické záležitosti, byl při své poslední návštěvě na Okruhu Amerik nadšený.

"Všechno, co jsem viděl, bylo naprosto prvotřídní. A pokrok oproti poslední kontrole byl mimořádný. Odvádějí tu fantastickou práci. Je to vybudované v té nejvyšší kvalitě, jak jsme očekávali, a nemám nejmenší připomínky," řekl Whiting o okruhu, který projektoval známý architekt tratí F1 Hermann Tilke.

V Austinu se bude konat první GP USA od roku 2007, kdy se naposledy závodilo v Indianapolis. Velká cena Spojených států formule 1 se už také v minulosti jezdila ve Watkins Glen, Long Beach, Las Vegas, Detroitu, Dallasu a Phoenixu.

Do kalendáře mistrovství světa F1 má příští rok přibýt ještě další americký závod v New Jersey, nicméně jeho konání zatím není jisté. Šéf seriálu Bernie Ecclestone tamní přípravné práce kritizoval. "Organizátoři nesplnili podmínky kontraktu, takže zatím žádný nemají," řekl na adresu Grand Prix, jež se má jet před atraktivním panoramatem newyorských mrakodrapů. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články