Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Abraham kvůli poraněné ruce vynechá i GP Německa

Sachsenring (Německo) - Karel Abraham bude kvůli poraněné ruce definitivně chybět i na motocyklové Grand Prix Německa. Dnes potvrdil, že o víkendu vynechá třetí závod šampionátu za sebou. Po další pauze a léčbě by chtěl opět zasáhnout do bojů o body v MotoGP 15. července na Velké ceně Itálie.

Karel Abraham
zdroj: ČTK autor: Igor Šefr

Dvaadvacetiletý rodák z Brna si zlomil záprstní kůstku na levé ruce na začátku června při pádu během testování v Aragónu ve Španělsku. S pomocí medikamentů poté zkoušel startovat na britské i nizozemské GP, jenže bolest byla silná, navíc by riskoval zhoršení stavu poraněné ruky.

"Assen nám ukázal, že nemá cenu závodit za každou cenu, protože s tímto omezením nemůžu podat stoprocentní výkon a zároveň se zatěžováním zraněné ruky prodlužuje doba nutná k zahojení zlomeniny," uvedl v tiskové zprávě Abraham. Věří, že dvoutýdenní pauza bude k uzdravení stačit.

"Bohužel tento typ zranění je pro motocyklového jezdce hodně nešťastný. Jde o jedno z nejzatěžovanějších míst na ruce, a dokud nebude úplně zahojené, bude mě limitovat. Musíme věřit, že se v Mugellu budu moci vrátit na trať," dodal člen týmu Cardion AB Motoracing.

Abrahamovi tato sezona vůbec nevychází. Ze sedmi závodů bodoval jen dvakrát, třikrát nedokončil a dvakrát nestartoval. V průběžné klasifikaci mistrovství světa je se čtyřmi body na 19. příčce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články