Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Olympijský vítěz Svoboda nestačil na své dvojče

Praha - Při posledním dílu seriálu běžeckých závodů pro veřejnost Run Tour v Praze na Ladronce nechyběl ani olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda a jeho dvojče triatlonista Tomáš. Na Ladronce nešlo jen o závodění, ale i o charitu a došlo i na bratrskou sázku.

Dvojčata Svobodova před startem závodu Run Tour
zdroj: ČT24

David Svoboda je od svého dvojčete triatlonisty Tomáše téměř k nerozeznání. Oba bratři využili své podobnosti a před závodem uzavřeli motivační sázku. "Vzhledem k tomu, že brácha je o sedm minut starší, tak jsme se vsadili, že pokud mi dá sedm nebo více minut, tak já za něj budu muset někam jít," svěřil se David Svoboda.

V polovině trati měl Tomáš k dobru už tři minuty náskoku, ale Davida to nijak nerozházelo a do cíle příliš nepospíchal. Tomáš Svoboda závod nakonec dokončil jako pátý a sázku s bratrem vyhrál, byl rychlejší o 8 minut a pět vteřin. "Překvapením bude bráchova účast s mojí identitou někde," smál se Tomáš Svoboda.

Záměna nebude žádnou novinkou. Před dvěma lety už se bratři v podobné situaci ocitli. David ležel v nemocnici, ocenění pro nejlepšího pětibojaře sezony za něj převzal bratr Tomáš. Teď to bude obráceně.

Celá letošní Run Tour měla také charitativní rozměr. Část každého startovného, kterou zdvojnásobila Nadace České pojišťovny, dostalo Dětské kardiocentrum Fakultní nemocnice v Motole. Bylo plných 498 500 Kč.

Je nám líto, video expirovalo.
Olympijský vítěz Svoboda nestačil na své dvojče
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články