Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Moderní pětibojař Kuf vybojoval stříbro na SP v Káhiře

Káhira Moderní pětibojař Jan Kuf skončil druhý v závodu světového poháru v Káhiře. Bronzový medailista z mistrovství světa nestačil pouze na Lotyše Ruslana Nakonečného a vybojoval nejlepší umístění v seriálu v kariéře. Dosud bylo jeho maximem v SP třetí místo z loňského závodu v egyptské metropoli.

Reprezentanti v moderním pětiboji Michal Sedlecký (vlevo) a Jan Kuf
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Evropský šampion Ondřej Polívka doběhl na 24. místě a Ondřej Svěchota skončil při svém druhém startu ve Světovém poháru třicátý.

Kufovi patřilo po šermu, plavání a parkuru deváté místo, v závěrečné kombinované disciplíně složené z běhu a střelby se ale postupně propracoval polem soupeřů na stupně vítězů. Za vítězným Nakonečným zaostal třiadvacetiletý člen Dukly Praha v konečném hodnocení o jedenáct bodů. Třetí skončil Bělorus Pavel Tichonov.

Za vítězným Nakonečným zaostal třiadvacetiletý člen Dukly Praha v konečném hodnocení o 11 bodů. V posledním běžeckém kole se jej ještě pokusil dohnat. "Byl jsem za ním šest sedm vteřin, zkoušel jsem ho seběhnout, ale mezera byla fakt velká," řekl Kuf. Třetí skončil Bělorus Pavel Tichonov.

Kufa ještě čeká pondělní smíšená štafeta s Lenkou Bilkovou. Pokusí se v ní navázat na loňský rok, kdy v Egyptě po bronzovém individuálním závodě vybojoval štafetové stříbro, tehdy s Barborou Kodedovou. "Snad budeme držet tradici. Pro tělo jsou dva závody za sebou velký masakr, ale tím, jak se zadařilo, bude fyzická regenerace snazší," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články