Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Česká štafeta moderních pětibojařů vybojovala na ME stříbro

Drzonków - Štafeta českých moderních pětibojařů vybojovala na mistrovství Evropy v Polsku stříbrnou medaili. Jan Kuf, Ondřej Polívka a Michal Sedlecký prohráli pouze s Francouzi, třetí skončili Britové.

Moderní pětiboj
zdroj: ČTK

Českému triu vyšla zejména druhá polovina závodu. Zatímco v úvodním šermu skončili pátí z osmi zúčastněných týmů a v plavání dokonce až šestí, parkúr ovládli a druhý nejlepší čas v závěrečné kombinaci běhu a střelby je vynesl na stupně vítězů.

Evropskou medaili ve štafetě získali Češi poprvé od bronzu z roku 2009, kdy s Polívkou a Sedleckým tvořil tým Martin Dvořák. V sestavě s Kufem byli rok nato čtvrtí a v další dvou letech trio Polívka, Sedlecký, Michal Michalík bralo znovu čtvrté a páté místo.

Už ve čtvrtek skončila ženská štafeta pátá, v sobotu a v neděli bude šampionát pokračovat kvalifikacemi do individuálních závodů. Do něj určitě nezasáhne olympijský vítěz David Svoboda, který by případně mohl nastoupit až do středeční smíšené štafety.

"Davida v posledních týdnech trápila bolest okostice na holeních. Nic vážného, ale pro potřebný běžecký objem a řádnou přípravu to byla trochu komplikace. David se necítí na sto procent připraven. Pokud to bude jen trochu možné, podpoří kolegy ve štafetě," uvedl Svobodův manažer Jan Hovorka v tiskové zprávě českého svazu.

Muži - štafeta:

1. Francie (Belaud, Megi, Prades) 6190 b., 2. ČR (Kuf, Polívka, Sedlecký) 6150, 3. Velká Británie 6112.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články