Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V Titisee-Neustadtu vyhrál Geiger a je novým lídrem SP

Předolympijský program skokanů na lyžích pokračuje v Titisee-Neustadtu. Na německé půdě zvítězil domácí Karl Geiger, který se díky bodovému zisku posunul do čela pořadí Světového poháru před Rjoju Kobajašiho. Druhý skončil Anže Lanišek před dalším Němcem Markusem Eisenbichlerem. Do hlavního závodu se z českých závodníků prodral Roman Koudelka, který však v 1. kole předvedl špatný skok a skončil padesátý.

Je nám líto, video expirovalo.
Geiger se po vítězství v Titisee-Neustadtu vrátil do čela SP

Osmadvacetiletý Geiger dosáhl na třetí výhru v ročníku a celkově dvanáctou v kariéře. Po úvodním kole byl druhý za Anže Lanišekem, v druhém kole ale předvedl suverénně nejdelší skok dne 141 metrů a Slovince porazil o 5,2 bodu. Třetí skončil vítězův krajan Markus Eisenbichler.

Vítěz Turné čtyř můstků Kobajaši obsadil páté místo a přišel o žlutý dres lídra SP, z něhož Geigera vysvlékl na Nový rok v Garmisch-Partenkirchenu. Němec vede o 11 bodů.

Čerstvý mistr republiky z úterního šampionátu v Harrachově Koudelka ubral více než deset metrů z pátečního kvalifikačního skoku a jeho 108 metrů bylo v úvodním kole nejméně ze všech. Druhý český reprezentant v Německu Viktor Polášek se do závodu nekvalifikoval.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články