Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Svaz lyžařů povede Heřmanský, Graclík kandidaturu stáhl

Nástupcem Lukáše Sobotky v čele Svazu lyžařů České republiky se stal bývalý sdruženář Lukáš Heřmanský. Jeho soupeř Petr Graclík, generální sekretář Českého olympijského výboru, před volbou kandidaturu stáhl. Osmatřicetiletý Heřmanský pak obdržel od 71 delegátů 43 hlasů. Sobotka vedl organizaci třináct let a na další funkční období nekandidoval.

zdroj: REUTERS autor: Kai Pfaffenbach

"Chtěl bych vybudovat silný svaz s významnými partnery v zádech. Myslím, že je potřeba zlepšit komunikaci s krajskými svazy. Dalším mým primárním cílem je ve spolupráci se všemi jednotlivými úseky svazu vypracovat koncepci rozvoje lyžování," uvedl Heřmanský.

Účastník olympijských her v Salt Lake City se po skončení závodní kariéry v roce 2002 věnoval trenérské práci a podnikal v textilním průmyslu. Proti jeho jmenování se vyjádřilo 25 delegátů, tři se hlasování zdrželi.

Viceprezidenty svazu byli zvoleni Martin Štěpán za alpské disciplíny a travní lyžování a sportovní ředitel běžců na lyžích Lukáš Sacher. Novým členem výkonného výboru se stal také Petr Kutal za severskou kombinaci a skoky na lyžích a pozici obhájil předseda úseku snowboardingu Miroslav Schimmer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články