Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Spor o helmu zastavil šampiona. Kristoffersen úvodní slalom SP nepojede

Oslo – Bez obhájce malého křišťálového glóbu za slalom Henrika Kristoffersena se o víkendu uskuteční první závod této disciplíny v nové sezoně Světového poháru v Levi. Dvaadvacetiletá norská hvězda bude na startu chybět kvůli sporu se svazem, se kterým bojuje ohledně loga sponzora na helmě.

Kristoffersen, jenž v minulé sezoně vyhrál šest slalomů a celkem dvanáctkrát skončil v SP na stupních vítězů, kvůli velké medializaci sporu opustil tréninkový tábor norské reprezentace, aby kolegům dopřál klid na přípravu. "Je teď kolem mne příliš velký rozruch, není dobré je tou situací obtěžovat," řekl druhý muž celkového hodnocení SP z minulé sezony.

Podle informací médií má Kristoffersen už delší dobu lukrativní nabídku od výrobce energetických nápojů Red Bull, který v minulosti sponzoroval i jeho krajana Aksela Lunda Svindala. Podle reprezentační smlouvy však může propagovat jen oficiální svazové partnery.

Podle lyžaře samotného přitom svazový sponzor s jeho úmyslem mít na helmě logo vlastního partnera souhlasí. Navíc by se to prý alpské sekci výrazně vyplatilo i finančně. "Je to nepochopitelné," řekl Kristoffersen, který je odhodlaný vymoci si právo na individuálního sponzora u soudu.

Kristoffersen se za současných podmínek cítí znevýhodněný v očekávaném souboji o celkové prvenství v SP s rakouskou hvězdou a již pětinásobným držitelem velkého glóbu Marcelem Hirscherem. "Jak mohu nastoupit proti někomu, kdo má veškeré podmínky, zatímco já nemám ani svého sponzora, který mi chce pomoct?" řekl Kristoffersen. "On existuje důvod, proč je Hirscher už pět let nejlepší na světě. To není náhoda," dodal.

Nedělní slalom v Levi se tak uskuteční bez něj, ženy ve Finsku pojedou už v sobotu. Kristoffersen se teď chce připravit na obří slalom v Beaver Creek, kde se bude závodit 4. prosince.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články