Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

V Carezze kralovali Prommegger a Dekkerová, Češi skončili v kvalifikaci

Paralelní obří slalom v rámci Světového poháru ve snowboardingu si v italské Carezze podmanili Andreas Prommegger z Rakouska a Michelle Dekkerová z Nizozemska. Čeští reprezentanti Adam Počinek, Zuzana Maděrová a Klára Šonková nepostoupili z dopolední kvalifikace.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Finále paralelního obřího slalomu mužů na SP v Carezze

Dekkerová, "bramborová" medailistika z olympijských her v Pekingu, si v Carezze připsala první triumf ve Světovém poháru v kariéře a posunula se na třetí místo v celkovém hodnocení. Vedení udržela Julie Zoggová ze Švýcarska, která tentokrát skončila ve čtvrtfinále.

Ve finále za sebou Dekkerová nechala Aleksandru Krolovou z Polska, jež za ní zaostala o 25 setin sekundy. Třetí pozici obsadila Švýcarka Ladina Jennyová před Slovinkou Glorií Kotnikovou.

V mužském finále svedl Prommegger vyrovnaný souboj se Švýcarem Dariem Caviezelem, jehož nakonec porazil o 10 setin sekundy. Svou fenomenální bilanci ve Světovém poháru rozšířil dvaačtyřicetiletý Rakušan o 22 vítězství a poskočil na druhé místo v průběžném pořadí. Z pomyslného bronzu se radoval domácí Ital Roland Fischnaller po skalpu krajana Maurizia Bormoliniho.

Vedení ve SP udržel Rakušan Alexander Payer, který v Carezze musel skousnout vyřazení v osmifinále s Němcem Eliasem Huberem. 

SP ve snowboardingu v Carezze (Itálie) - paralelní obří slalom:

Muži:
1. Prommegger (Rak.), 2. D. Caviezel (Švýc.), 3. Fischnaller (It.), ...v kvalifikaci 37. Počinek (ČR).

Průběžné pořadí SP: 1. Payer (Rak.) 126, 2. Prommegger 118, 3. D. Caviezel 112.

Ženy: 1. Dekkerová (Niz.), 2. Krolová (Pol.), 3. Jennyová (Švýc.), ...v kvalifikaci 18. Maděrová, 26. Šonková (obě ČR).

Průběžné pořadí SP: 1. Zoggová (Švýc.) 120, 2. Schöffmannová (Rak.) 107, 3. Dekkerová 100, ...24. Maděrová 13, Šonková 5.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články