Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Samková skončila v Montafonu pátá, v čele SP ji vystřídala Bankesová

Další triumf v závodu Světového poháru snowboardcrossařka Eva Samková nepřidala. Olympijská šampionka ze Soči obsadila v Montafonu páté místo. V rakouském středisku si podmanila "jen" malé finále poté, co jí těsně unikl postup ze semifinále. V čele průběžného pořadí seriálu ji vystřídala vítězná Charlotte Bankesová z Velké Británie. Další čeští reprezentanti Vendula Hopjáková a Jan Kubičík vypadli v prvním vyřazovacím kole.

Šampionka úvodního závodu v sezoně Samková neměla po deváté pozici v kvalifikaci snadnou cestu pavoukem. Hned od čtvrtfinále jela s nejrychlejší ženou kvalifikace Bankesovou.

Z první vyřazovací jízdy postoupily obě s přehledem a vzápětí přišly o velkou konkurentku, když ve čtvrtfinále uvázla olympijská vítězka Michela Moioliová z Itálie. Semifinále nabídlo velmi vyrovnaný souboj kompletní čtveřice do posledních metrů. "Byla tam hrozně dlouhá část mezi třetí a čtvrtou klopenkou, vyvezly se za mnou. Já jsem byla na špatné straně a pak jsem jela větším okruhem za nimi," popsala česká reprezentantka.

Nejrychlejší byla Bankesová a Samkovou v souboji o druhé místo připravila rozdílem několika centimetrů o postup Francouzka Chloe Trespeuchová. "Tři, čtyři centimetry chyběly. Musím se naučit líp předkopávat. Já jsem předkopávala, ale není to úplně ono," litovala.

Samková ale opět zakončila závod vítěznou jízdou. V malém finále se krátce po startu ujala vedení a uhájila ho bez větších těžkostí až do cíle. "Když je člověk zvyklý vyhrávat, tak páté místo trošku zamrzí, ale měla jsem prostě jet líp," dodala rodačka z Vrchlabí. 

Velké finále si podmanila Bankesová před Australankou Belle Brockhoffovou a Trespeuchovou.

Hopjáková ve čtvrtfinále ztratila na startu, krátce po něm upadla a bez šance na úspěch dojela čtvrtá. Lépe si vedl v osmifinále mužů Jan Kubičík. V průběhu trati se pohyboval na postupovém druhém místě, ale nakonec byl v cíli třetí. Závod vyhrál domácí Alessandro Hämmerle.

V sobotu se v Montafonu uskuteční týmový závod, který začne v 11:00.

SP ve snowboardcrossu v Montafonu (Rakousko):

Muži:
1. Hämmerle (Rak.), 2. Baumgartner (USA), 3. Kirchwehm (Něm.), ...23 Kubičík, v kvalifikaci 62. Houser (oba ČR).

Průběžné pořadí SP (po 2 z 9 závodů): 1. Hämmerle 200, 2. Baumgartner 140, 3. Visintin (It.) 100, ...33. Kubičík 8.

Ženy:
1. Bankesová (Brit.), 2. Brockhoffová (Austr.), 3. Trespeuchová (Fr.), 4. Odineová (Kan.), 5. Samková, ...15. Hopjáková, v kvalifikaci 41. Strnadová (všechny ČR).

Průběžné pořadí SP (po 2 z 9 závodů): 1. Bankesová 180, 2. Samková 145, 3. Brockhoffová (Austr.) 120, ...25. Hopjáková 16.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články