Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Hofmeisterová si v Davosu připsala hattrick, Maděrová dojela šestá

Předčasný dárek pod stromek si v Davosu nadělila německá snowboardistka Theresia Ramona Hofmeisterová. Závod paralelního slalomu ovládla i potřetí v sezoně. Česká reprezentantka Zuzana Maděrová skončila na místě šestém. Mezi muži slavil Ital Daniele Bagozza před rakouským soupeřem Arvidem Aunerem.

Maděrová před týdnem v Cortině bojovala o premiérovou medaili, ale těsně na ni nedosáhla. Tentokrát ji ve vyřazovacích jízdách zastavila Dalmassová, která nakonec našla v Davosu jedinou přemožitelku v Hofmeisterové.

"Jelo se mi dobře, trať byla skvěle upravená. Bohužel se mi o kousek nepodařilo postoupit do semifinále," popsala Maděrová. S Dalmassovou prohrála o 26 setin sekundy.

"Důležitější než samotný výsledek, který je i tak skvělý, je pro mě fakt, že na to mám. Což se prokázalo v kvalifikaci. Z toho mám obrovskou radost a těším se, co přijde po Vánocích," doplnila dvacetiletá česká závodnice. V kvalifikaci byla čtvrtá za Švýcarkou Julií Zoggovou, Hofmeisterovou a Rakušankou Danielou Ulbingovou. 

Hofmeisterová si vyjela 18. pohárovém prvenství v kariéře. "Třetí vítězství za sebou, mé druhé ve slalomu. Je to úžasné. Jsem totálně na vlně. Vůbec teď nepotřebuju vánoční pauzu, hned bych mohla znovu jet," uvedla sedmadvacetiletá Němka.

Další závod snowboardistky čeká 13. ledna, kdy je na programu opět ve Švýcarsku paralelní obří slalom ve Scuolu. V průběžném hodnocení SP je Maděrová sedmá. Adam Počinek skončil v kvalifikaci šestatřicátý. Ester Ledecká, která nejprve startovala na lyžích a nyní doléčuje nemoc, ve Švýcarsku chyběla.

SP ve snowboardingu v Davosu – úvodní paralelní slalom:

Muži: 1. Bagozza (It.), 2. Auner (Rak.), 3. Coratti (It.), ...v kvalifikaci 36. Počinek (ČR).

Průběžné pořadí SP v paralelních závodech (po 3 ze 14 závodů): 1. Coratti 185, 2. Karl (Rak.) 173, 3. Bormolini (It.) 169.

Ženy: 1. Hofmeisterová (Něm.), 2. Dalmassová (It.), 3. Schöffmannová (Rak.), ...6. Maděrová (ČR).

Průběžné pořadí SP v paralelních závodech (po 3 ze 14 závodů): 1. Hofmeisterová 300, 2. Dalmassová 205, 3. Ulbingová (Rak.) 154, ...7. Maděrová 116, 40. Šonková (ČR) 1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články