Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Enormní potenciál Ledecké se pokusí rozvinout Ondřej Bank a Justin Reiter

Realizační tým zimní "obojživelnice" Ester Ledecké se před olympijskými hrami opět rozrostl. Nadstandardní výkonnost na snowboardu pomáhá mistryni světa udržet bývalý americký závodník Justin Reiter a sjezdařské zkušenosti bude talentované závodnici předávat Ondřej Bank.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Oba jsou mladí a mají hodně co říct z pohledu závodníka, což je unikátní a toho si hodně vážím. Dostanu na podnosu spoustu cenných zkušeností. Doufám, že toho budu umět využít," řekla Ledecká.

O dvaadvacetiletou Ledeckou se aktuálně stará po sportovní stránce devět lidí. Sjezdařskými kouči jsou Tomáš a Ondřej Bankovi, o snowboarding se dělí Ital Erich Pramsohler, Reiter a Rakušan Sigi Grabner. Servisman Petr Kouřil je i lyžařským trenérem, o tělo se jí stará fyzioterapeut Jakub Marek a kondiční plány tradičně sestavuje její děda Jan Klapáč, hokejový mistr světa.

Ledecká se nebojí, že by dostávala příliš mnoho informací a měla z nich v hlavě zmatek. "Všichni jsou natolik inteligentní, že si vyjdou vstříc. A je super, že každý má malinko odlišný pohled. Nic se nezanedbá a posunu se," pronesla závodnice liberecké Dukly s tím, že se k ní většinou dostává až definitivní rozhodnutí koučů.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledeckou čekají v Severní Americe závody na lyžích i na snowboardu

Jedna z českých medailových nadějí pro olympiádu v Koreji má za sebou víkendový obří slalom na lyžích v Söldenu. V sobotu vyrazí na měsíc do USA. Prvních čtrnáct dnů ji čeká v Copper Mountain příprava na prkně, poté přejede do Nakisky, kde lyžařské tréninky zakončí Světový pohár v Lake Louise.

Do sezony na snowboardu vstoupí dvojnásobná vítězka SP v paralelních disciplínách v půlce prosince v italské Carezze olympijským paralelním obřím slalomem. "Už začnou závody a to mě baví nejvíc. Pojedu vždy s největším nasazením, abych předvedla co nejlepší výsledek a ukázala, co mám natrénováno," vyhlásila.

Už má otestované i na míru vytvořené závodní prkno. "Dělají mi každý detail, aby mi přesně sedělo," pochvalovala si výrobce SG Snowboards.

Znovu bude mít mužský typ prkna, protože jí do obřího slalomu vyhovuje. "Na holčičím moje technika úplně nefungovala," vysvětlila dcera známého zpěváka Janka Ledeckého.

Jelikož je na olympiádě pouze paralelní obří slalom, ve kterém letos získala zlato na mistrovství světa, bude pro ni hlavní disciplínou sezony. "Měl prioritu loni, a když budu chtít vynechat snowboard kvůli lyžím, tak to bude spíš slalom než obřák. Ale trénuju obě disciplíny, protože jsou důležité pro techniku," dodala Ledecká.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články