Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

BLOG: Nic ji nezastaví, snowboardová královna je zpět

Úspěch, sláva, touha prosadit se zásadním způsobem na lyžích, tím pádem méně času na snowboard – to všechno mělo logicky zbrzdit Ester Ledeckou alespoň v úvodu snowboardové sezony. Jenže živel, který dvěma zlatými medailemi v Pchjongčchangu uhranul lyžařský svět, si to podle všeho vůbec nepřipouštěl.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/PR/Sport Invest/ autor: Vlastimil Vacek

Blondýnku posedlou touhou vítězit, která se objevila ve čtyřčlenné nominaci ankety BBC na sportovní osobnost roku, nejspíš nerozhodí nic. Ani těsná porážka od rakouského fenoména Marcela Hirschera v novinářské anketě o nejlepšího sjezdaře sezony, ani problémy kolem reprezentační smlouvy s lyžařským svazem, ani operace záprstní kůstky před startem sezony.

Kolem ní se dějí věci, ale Ester si jede po svém – trénuje a závodí. Dělá to všude. Jak řekl před časem její kouč Tomáš Bank: "Chce být první, i když jedeme ze sjezdovky na oběd."

Je zamilovaná do jízdy z kopce dolů a tu lásku si nenechá ničím zkazit. Proto se rozhodla věnovat víc času a energie lyžím, kde má víc prostoru se zlepšovat než na snowboardu. Na něm už dosáhla všeho a přestože teď tráví víc času na dvou prknech, na tom jednom stále poráží specialistky z celého světa v disciplíně, v níž rozhodují setiny vteřiny, jako by šlo o samozřejmost.

Přitom jméno Ledecká po ZOH nabralo ještě o level víc. Takže se pro snowboardistky stala ještě větší výzvou než dřív. "Každá z nás má za cíl porazit Ester. To je pokaždé cool," prohlásila jasně rakouská snowboardistka Ina Menschiková.

Hon na ni měl začít koncem minulého týdne v Itálii, kam přijela po dnech strávených hlavně na lyžích. Jenže ze štvance byl nakonec opět lovec. Ve Světovém poháru se odjely dva obří slalomy a olympijská šampionka druhý vyhrála a v prvním podlehla až ve finále.

No a co, vždyť ona si věřila a poté, co minulý víkend ve Svatém Mořici vyjela dva body za super-G na lyžích, odjela hned do Itálie přestoupit na snowboard.

"Trvá mi tak den, než se do toho dostanu. Dám si nějaké tréninkové jízdy a musím zase začít přemýšlet o tratích jako snowboarďačka. Věřím, že to zvládnu jako vždycky. Otestujeme prkna a půjdu na to."

No, a jak řekla, tak udělala. Ze snowboardové princezny se zkrátka stává královna.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články