Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Ani zlobivé rameno nezabránilo Samkové v kousku, který se nikomu jinému nepovedl

Ráno to začalo špatně, ale jak to ve sportu bývá, během výkonu se všechno obrátilo k dobrému. Snowboardcrossařce Evě Samkové při oblékání čísla "vypadlo" rameno. Na své místo jí ho vracel trenér Marek Jelínek. V samotném finále se Samková nedopatřením ocitla na poslední pozici, ale v poslední zatáčce zvládla využít závětří, zvolila nejkratší možnou trajektorii a prosmýkla se k vítězství.  

Eva Samková
zdroj: ČTK/AP autor: Tyler Tate

"Všechno nakonec klaplo skvěle. Po takovémhle závodění, když to vyjde, tak je pocit v cíli úplně geniální. Je to super," radovala se úřadující mistryně světa v nahrávce pro média. "Připravila nám všem úžasný zážitek. Neviděl jsem nikoho, kdo by se tady ze čtvrtého dostal na první místo," přidal se trenér Marek Jelínek.

S rameny má Samková dlouhodobé problémy a tentokrát jí pažní kost vypadla z jamky, když se soukala do čísla. "Podruhé v životě jsem jí ho vracel zpět," uvedl Jelínek a Samková dodala: "Ani jsem nevěděla, jestli pojedu. Dala jsem trénink a docela to šlo. Pak už jsem o tom vůbec nevěděla. Jsem ráda, že jsem to zvládla odjet."

Je nám líto, video expirovalo.
Výhra Evy Samkové ve Valmalencu

Obvyklé tejpování a ortézu měla více utaženy a na jejím výkonu nebyl problém znát. Větší komplikací se zdála sekundová ztráta na posledním místě v první části finále. "Úplný plán to nebyl, spíš jsem chtěla jet po startu druhá, třetí," řekla Samková.

Přiznala, že začínala být na trati lehce nervózní, jestli ztrátu dotáhne. "V druhé klopence jsem byla pořád docela daleko," uvedla. Cítila ale pod nohama rychlé prkno a využila i závětří za soupeřkami. "Říkala jsem si, že to do čtvrté klopenky narvu. Narvala jsem to a najednou jsem byla první, druhá," líčila.

Po projetí cílem se hned neradovala. Čekala na potvrzující fotografii, protože Američanka Fay Guliniová zkusila prkno posunout dopředu před Češku. "To neumím, ale Američanka říkala, že budu první, že mě před sebou viděla," řekla Samková.

Guliniová měla pravdu, Samková o kousek vyhrála. "Jelo se s holkama super, jezdí výborně a vyhrát těsný závod, to je radost," řekla Samková. "Kdybych to ze čtvrtého na první nedotáhla, tak by to super nebylo, ale povedlo se, takže ideální."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články