Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Adamczyková vypadla ve Francii ve čtvrtfinále, zvítězili Baffová a Nörl

Ve francouzském zimním středisku Les Deux Alpes odstartovala letošní sezona Světového poháru ve snowboardcrossu. Z výhry se mezi ženami radovala devatenáctiletá Australanka Josie Baffová. Mužskou kategorii ovládl Němec Martin Nörl. V hlavním závodu se představili i tři čeští reprezentanti. Eva Adamczyková, která se na svah vrátila po vleklém zranění, dokončila svou čtvrtfinálovou jízdu jako třetí a dále neprošla. Radek Houser nakonec do své jízdy vlivem zranění nenastoupil a Kryštof Choura v ní upadl a skončil třetí. 

Hlavní závod byl ve francouzském Le Deux Alpes odložen ze soboty kvůli nepříznivému počasí a dnes se musely závodnice vypořádat s hustou mlhou a silným větrem. Na startu chyběly například Američanka Stacey Gaskillová, Britka Charlotte Bankesová nebo Australanka Belle Brockhoffová.

Trojnásobná vítězka Světového poháru Adamczyková na rozdíl od nich čtvrtfinálovou jízdu nevzdala, od začátku však jela třetí a na nepostupové příčce dojela až do cíle. Nenavázala tak na páté místo z páteční kvalifikace. Minulý týden skončila třetí v závodě nižší kategorie FIS na Pitztalu.

"Jsem ráda, že jsem to odjela, že se mi nic nestalo. Pocit dobrý, výsledek nic moc oproti tomu, na co jsem zvyklá. Ale myslím, že na první svěťák dobré a že se to bude jenom zlepšovat," zhodnotila Adamczyková v nahrávce pro média vstup do elitního seriálu po dlouhé pauze.

"V tréninku jsem jela jednu hodně pomalou jízdu, takže jsem objela všechny skoky a do závodu jsem věděla, co kde dělat. V závodě už mi to jelo trošku líp, ale v porovnání s holkama, se kterýma jsem jela, to nejelo zas tak dobře. Snažila jsem se hned zavěsit za ně, ale nějak to nevyšlo," komentovala Adamczyková svou čtvrtfinálovou rozjížďku.

Devatenáctiletá Baffová se probojovala až do finále, kde porazila také dvojici Francouzek Chloé Trespeuchovou a Léu Castaovou. Australanka si připsala první triumf v SP v kariéře.

Mezi muži skončili v osmifinále Radek Houser a Kryštof Choura. Houser do závodu neodstartoval, Choura dojel třetí za Francouzem Aidanem Cholletem a Australanem Cameronem Boltonem. První závod sezony ovládl Martin Nörl z Německa.

Výsledky SP ve snowboardcrossu v Les Deux Alpes

Úvodní závod SP ve snowboardcrossu v Les Deux Alpes (Francie):

Muži: 1. Nörl (Něm.), 2. Visintin (It.), 3. Grondin (Kan.), 4. Eguibar (Šp.), ...23. Choura, 32. Houser, v kvalifikaci 49. Koudelka (všichni ČR).

Ženy: 1. Baffová (Austr.), 2. Trespeuchová (Fr.), 3. Castaová (Fr.), 4. Albrechtová (Švýc.), ...10. Adamczyková, v kvalifikaci 23. Hopjáková (obě ČR).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články