Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kvalifikaci v Zakopaném zvládli úspěšně tři Češi, debut v SP nevyšel Sakalovi

Do nedělního závodu Světového poháru skokanů na lyžích v polském Zakopaném postoupilo české trio. Nejdále doletěl Roman Koudelka. Jeho 132 metrů stačilo na 9. místo. Mezi úspěšné kvalifikanty se zařadili také Čestmír Kožíšek a Viktor Polášek. Jediný, kdo mohl smutnit, byl debutant v elitním seriálu Filip Sakala, který ve složitých větrných podmínkách doskočil na značku 107 metrů. Přímý přenos závodu družstev vysílá ČT sport a web ctport.cz v sobotu od 16:10, klání jednotlivců pak v neděli od 15:55.

Se skokany si pohrával vítr, většinou zadní, tedy ten, který skokané nemají příliš v lásce. Jako první z Čechů byl na řadě Sakala a s těžkými podmínkami si neporadil podle představ.

O něco lépe na tom byla dvojice Čestmír Kožíšek a Viktor Polášek. První z nich předvedl skok dlouhý 111,5 metru, druhý už s bodovým odečtem za vyšší nájezdové okno 117 metrů, což oběma stačilo na umístění v páté desítce.

Je nám líto, video expirovalo.
Skoky českých závodníků v kvalifikaci v Zakopaném

Koudelka měl štěstí, vítr se před jeho pokusem obrátil proti němu. Se 132 metry jistě postoupil, byť odjezd nebyl vůbec ideální.

Kvalifikaci zvládl nejlépe Nor Johann Andre Forfang, který předčil svého krajana Roberta Johanssona. Lídr seriálu a vítěz Turné čtyř můstků Rjoju Kobajaši skončil až jednatřicátý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články