Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Unikát v ohrožení? Hannawald se obává, že přijde o rekord

Zatím se to povedlo jen jednomu muži. Letos je však blízko čtyřnásobnému triumfu na Turné čtyř můstků Polák Kamil Stoch. K napodobení Svena Hannawalda mu "stačí" vyhrát dva podniky v Rakousku. Německá legenda, která nenašla přemožitele v prestižní sérii na přelomu roků 2001 a 2002, cítí, že jedinečnost by mohla být narušena.

Kamil Stoch
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader

"Bylo by mi milejší, kdyby otázka na zopakování mého čtyřnásobného úspěchu byla zodpovězena už v Garmischi. Teď se musím ještě trochu klepat. Kamil momentálně skáče skutečně skvěle," řekl Hannawald.

"Kdyby to ale dokázal, bylo by to jednoznačně zasloužené. Sám moc dobře vím, jak je to těžké. Nejpozději po třetím vítězství už by Kamil nemohl tohle téma ignorovat a pak by se ukázalo, jak si s tím dokáže poradit," řekl dosud poslední německý vítěz Turné Hannawald o dvojnásobném olympijském šampionovi ze Soči.

Jenže v historii už devět skokanů dokázalo vyhrát pouze první tři závody, naposledy Fin Janne Ahonen v sezoně 2004/2005. "Grand Slam" ovšem zkompletoval jen Hannawald.

Po německé části bude Turné pokračovat na rakouských můstcích. Ve středu je na programu kvalifikace na čtvrteční závod v Innsbrucku (přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 14:00), finále se odehraje v sobotu v Bischofshofenu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články