Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Turné čtyř můstků odšpuntuje kvalifikace v Oberstdorfu, Češi myslí na body

Dosáhnout alespoň na bodované příčky – to je základním cílem českých skokanů v jubilejním sedmdesátém ročníku Turné čtyř můstků. Tradiční německo-rakouská soutěž o trofej Zlatého orla začne dnešní kvalifikací v Oberstdorfu a vyvrcholí 6. ledna v Bischofshofenu. Přímý přenos kvalifikace z Oberstdorf sledujte dnes od 16:25 na ctsport.cz a HbbTV.

Je nám líto, video expirovalo.
Sakala s Koudelkou se už vypravili na Turné čtyř můstků

Češi odjeli do Německa v sestavě Roman Koudelka, Viktor Polášek a Filip Sakala, který se objeví ve Světovém poháru poprvé v tomto ročníku. Svěřenci slovinského trenéra Vasji Bajce v dosavadním průběhu sezony dosud marně útočili na bodovanou třicítku.

Nadějí je Koudelkův návrat. Bývalý dvakrát pátý muž Turné se po operaci kolena vrátil do SP před vánočními svátky v Engelbergu. "Musím jít krok za krokem, mám málo skoků na velkých můstcích. Věřím, že čím víc jich budu mít, tím to půjde nahoru," řekl Koudelka.

Z Čechů zvítězil v roce 1971 legendární Jiří Raška a v roce 2006 současný šéf skokanského úseku Jakub Janda, který se o prvenství podělil s Finem Jannem Ahonenem.

Triumf obhajuje Kamil Stoch a Poláci mohou získat třetí vavřín za sebou a pátý za šest let. K favoritům dále patří Japonec Rjoju Kobajaši, Němci Karl Geiger a Markus Eisenbichler, Norové Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik a Rakušan Stefan Kraft.

Po Oberstdorfu následuje zastávka v Garmisch-Partenkirchenu, rakouská část začne v Innsbrucku a skončí v Bischofshofenu. Kvalifikace na Turné určí dvojice pro vyřazovací první soutěžní kolo, do druhého projde 25 vítězů a pět nejlepších poražených.

Turné se kvůli koronaviru koná bez diváků. Celkový vítěz získá rekordní odměnu sto tisíc švýcarských franků (2,4 milionu korun). Pokud některý ze skokanů vyhraje všechny čtyři závody jako v minulosti Němec Sven Hannawald, Stoch a Kobajaši, vydělá 150 tisíc franků.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články