Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Rakušané létali za hranici 130 metrů a ve Wisle ovládli úvodní závod družstev

Úvod nové sezony Světového poháru ve skocích na lyžích patřil Rakušanům. V závodě družstev triumfovali v polské Wisle rozdílem třídy i díky skokům za 130 metrů. České sestavě se nedařilo, kvarteto Viktor Polášek, Vojtěch Štursa, Roman Koudelka a Filip Sakala do druhého kola nepostoupilo a skončilo na předposledním devátém místě.

Daniel Huber
zdroj: ČTK/AP autor: Czarek Sokolowski

Rakušané šli do finále z druhého místa za domácím Polskem a na rozdíl od soupeřů se Philipp Aschenwald, Daniel Huber, Jan Hörl i Stefan Kraft vyhnuli větším výpadkům. Před nakonec bronzové Polsko se dostali ještě olympijští šampioni z Norska, kteří po prvním kole figurovali až na pátém místě. Za Rakouskem zaostali o 22,5 bodu.

Nejdelší pokus dne předvedl Rakušan Huber, který ve druhém kole doletěl na 134 metrů. Jeho týmový kolega Aschenwald zapsal ve finále jen o metr méně. Hranici 130 metrů pokořil ve druhém kole už jen Nor Robert Johansson (130,5), Poláci s výjimkou Dawida Kubackého (120,5) naopak ve finále marně atakovali metu 120 metrů.

Z Čechů předvedl v 1. kole nejlepší skok v úvodní skupině startující Polášek, který doletěl na 115,5 metru a zařadil tým na sedmé místo. Štursa ale následně předvedl jen 95,5 a naděje na postup do druhého kola vzaly za své. Koudelka pak skočil 108 metrů, Sakala soutěž uzavřel 106 metry, navíc po nepodařeném skoku neustál dojezd a upadl. Po diskvalifikaci jednoho z ruských reprezentantů obsadilo družstvo konečné deváté místo.

Závod SP ve skocích na lyžích ve Wisle - družstva:

1. Rakousko (Aschenwald, Huber, Hörl, Kraft) 1018,2 b., 2. Norsko (Tande, Markeng, Lindvik, Johansson) 995,7, 3. Polsko (Žyla, Wolny, Stoch, Kubacki) 990,9, 4. Slovinsko 979,3, 5. Německo 972,6, 6. Japonsko 947,0, ...9. ČR (Polášek, Štursa, Koudelka, Sakala) 331,2 - nepostoupili do 2. kola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články