Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Nejlepší skokanský smíšený tým na světě je z Německa. Češi neprošli prvním kolem

Mistry světa v závodě smíšených družstev skokanů a skokanek na lyžích se v Planici stali opět Němci. Po 1. kole vedou Norové. České kvarteto ve složení Karolína Indráčková, Radek Rýdl, Klára Ulrichová a Roman Koudelka skončilo jedenácté a nepostoupilo do 2. kola.

Němci ve složení Selina Freitagová, Karl Geiger, Katharina Althausová a Andreas Wellinger obhájili zlato z posledního šampionátu. Až do třetí série s nimi ve 2. kole drželi krok domácí Slovinci, kterým ale naděje na zlato sebral nepovedený skok Emy Klinecové. Nakonec brali bronz, na stříbro se vměstnali ještě Norové.

Čeští reprezentanti měli v patnáctičlenném startovním poli ve větrných podmínkách k postupu do finálové osmičky daleko. Všichni čtyři předvedli vyrovnané výkony, nejlépe bodově ohodnocený byl 85,5 m dlouhý pokus Ulrichové. Indráčková a Koudelka skočili o půl metru méně, Rýdl zapsal 83,5, muži ale startovali z nižšího nájezdového okna.

Mistrovství světa v klasickém lyžování v Planici (Slovinsko):

Skok - smíšená družstva:
1. Německo (Althausová, Geiger, Freitagová, Wellinger) 1017,2 b., 2. Norsko (Strömová, Forfang, Björsethová, Granerud) 1004,5, 3. Slovinsko (Križnarová, Zajc, Klinecová, Lanišek) 1000,4, 4. Rakousko 987,5, 5. Japonsko 944,9, 6. Finsko 885,5, ...11. Česko (K. Indráčková, Rýdl, Ulrichová, Koudelka) 391,5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články