Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Koudelka prahne po bodech, Janda se vrací ke starým lyžím

Liberec – Čeští skokani odjeli do Oberstdorfu na Turné čtyř můstků. Překvapivě nejlepším mužem výpravy je teprve jednadvacetiletý Vojtěch Štursa, kterému po sedmi závodech světového poháru patří průběžné dvacáté místo.

I přes skvělý start do sezony se ambice Vojtěcha Štursy před Turnajem čtyř můstků nijak nezvětšily. "Cíle mám stejné, jako když jsem začínal sezonu. Chci si skoky užívat a mít z nich radost – chci být na můstku šťastný a uvolněný," prohlásil nejmladší z českých reprezentantů.

Další Češi v pořadí světového poháru otevírají až čtvrtou desítku. Dlouhodobý lídr reprezentace Roman Koudelka s tím rozhodně spokojený není. V Engelbergu dokonce neprošel kvalifikačním sítem. "Velkým cílem je bodovat ve všech závodech Turné," řekl odhodlaně pětinásobný vítěz závodů Světového poháru.

Ve zlepšení doufá i zkušený Jakub Janda. V prvních třech závodech se dokázal kvalifikovat do druhého kola, v dalších dvou už nikoli.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští skokané vyrazili na Turné s různorodými cíli

V Německu si bude zvykat na staronovou výbavu. "Udělali mi téměř identický typ lyží, na kterých ale něco změnili, a ta změna mi vůbec nesedla. Takže jsem se vrátil ke starým letním lyžím," prozradil Janda, vítěz Turné 2005/2006.

Závody odstartují v Oberstdorfu kvalifikací ve čtvrtek 29. ledna, poté se závodníci přesunou do Garmisch-Partenkirchenu, odtud pak do Innsbrucku a vše vyvrcholí tradičně na můstku v Bischofshofenu. Rakouskou část Turné nabídne i ČT sport a web ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články