Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vodseďálek zlomený obratel nemá, chce stihnout MS

Liberec - Zdravotní stav sdruženáře Aleše Vodseďálka je po středečních problémech po skokanském tréninku méně vážný, než se původně zdálo. Lékaři v liberecké nemocnici vyloučili zlomeninu obratle a sedmadvacetiletý reprezentant nevzdává ani účast na mistrovství světa.

Aleš Vodseďálek
zdroj: Isifa/Lidové noviny autor: Tomáš Krist

"Mám tam jen nějaký hematom. Jako se vymkne kotník, já mám vymknutá záda. Ale bolí to pekelně," uvedl Vodseďálek a dodal: "Doktor mi řekl, že možná už zítra půjdu domů."

Vodseďálek skončil v nemocnici po středečním skoku v Harrachově. "Letěl jsem daleko, udělal jsem dobrý skok. Jak jsem dopadl dál, trochu jsem šel nakřivo napravo, zatáhl jsem víc zády a ruplo mi v nich. Zastavil jsem, ale už jsem ani nesundal vázání. Odnesli mě, převlíkli, udělalo se mi blbě, točila se mi hlava," popisoval své problémy, po nichž ho do nemocnice transportoval vrtulník.

"Mám krunýř a dnes už mě v něm na dvě minuty i postavili. Hodně to bolí, ležím, dostávám injekce, protože prášky to tlumit nejde. Ještě mi kontrolují plotýnky, ale už se chystám domů," řekl Vodseďálek, jenž chce do dvou týdnů začít cvičit a trénovat. "Pokud to takhle půjde, ani mistrovství světa nebude ohroženo," doufal český sdruženář, který se přes léto připravoval s Američany.

Světový šampionát v klasickém lyžování se koná ve Val di Fiemme od 20. února do 3. března.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články