Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Portyk: S létem jsem maximálně spokojený

Tomáš Portyk na prahu nové sezony doufá, že na dobré výkony z letní Grand Prix naváže i v zimě. Šanci na úspěch cítí především ve sprintu dvojic, který s Miroslavem Dvořákem vyhrál v srpnu v Oberwiesenthalu. Nicméně ho velmi mrzí, že tato disciplína nepatří do olympijského programu.

Tomáš Portyk
zdroj: ČT sport autor: Jan Hlaváč

V individuálních závodech letní Grand Prix se Portyk dvakrát prosadil do elitní desítky, jeho maximem bylo čtvrté místo z Oberstdorfu. "S létem jsem byl maximálně spokojený, ani sám jsem od sebe nečekal takové výsledky," pochvaloval si juniorský mistr světa z roku 2016.

Více než loni se v tréninku zaměřil na skok, ve kterém je silnější než v běhu. "V minulé sezoně jsem to trošku vypustil a ukázalo se, že to nebyla úplně dobrá volba. Takže jsme se soustředili na skokanskou část. Potom, když se to vrátilo do normálu, tak jsme zase začali pracovat na běžecké části," vyprávěl.

Také v běhu cítí posun. Letní výkony ho povzbudily a doufá, že na ně v zimě naváže. "Samozřejmě v zimě je to trošku jiné. Jsou tam všichni sportovci úplně kompletní, připravují se na to líp. Uvidíme, jak bude probíhat první závod, první štace, ta první perioda. Od toho se můžeme odpíchnout dál," řekl jednadvacetiletý sdruženář.

Je nám líto, video expirovalo.
Sdruženář Portyk se těší na sezonu

Šanci na úspěch cítí také v týmovém sprintu, kde se doplňuje s uzdraveným Dvořákem. "Jsme vyrovnaní tím, že já mám trošku lepší skok a on trošku lepší běh. Takže to dohromady dává silnou dvojici. V létě se ukázalo, že to je ten závod, kde můžeme urvat nějakou medaili," uvedl Portyk.

Olympijský cenný kov to ale nebude. "Mrzí nás, že tenhle závod není na olympijských hrách, takže tam o to přijdeme. Ale jsou Světové poháry a tam je třikrát nebo čtyřikrát," doplnil Portyk.

S českým týmem v severské kombinaci se chystá na skokanský kemp do německého Klingenthalu a vzápětí na běžky do tunelu v Oberhofu. Po soustředění v Oberstdorfu čeští sdruženáři zamíří do Skandinávie, kde se budou připravovat na listopadový start Světového poháru ve finském Kuusamu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články