Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Portyk a Vytrval skončili desátí ve sprintu SP sdruženářů v Lahti

Sdruženáři Tomáš Portyk a Jan Vytrval dojeli desátí ve sprintu dvojic na Světovém poháru v Lahti. Závěrečný týmový závod sezony ve Finsku opanoval norský pár Jörgen Graabak a Jarl Magnus Riiber. Další medailové pozice obsadili němečtí závodníci. Na druhém místě skončili Manuel Faisst s Terencem Weberem, na třetím pak Vinzenz Geiger s Johannesem Rydzekem.

Tomáš Portyk
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Kalle Parkkinen

Čeští sdruženáři figurovali na desátém místě už po dopolední skokanské části. Do běhu na 2x7,5 kilometru startovali s mankem 2:08 minuty, v cíli nakonec na vítězné duo ztráceli 2:27,5.

Suverén sezony Riiber, jenž už má jistý křišťálový glóbus za celkové vítězství v SP, se podílel i na 15. norském vítězství v dosavadních 17 závodech. Třináctkrát triumfoval v individuální soutěži, po jedné výhře má ze sprintu dvojic a ze závodu družstev. Dvakrát porazit ho dokázal jen Geiger, v obou případech byl Riiber druhý.

Výsledky SP v severské kombinaci v Lahti

Závod SP v severské kombinaci v Lahti (Finsko) - sprint dvojic:

1. Graabak, J. M. Riiber (Nor.) 29:06,3, 2. Weber, Faisst -28,1, 3. Rydzek, Geiger (všichni Něm.) -30,8, 4. Andersen, Björnstad (Nor.) -37,4, 5. Klapfer, Fritz -45,1, 6. Orter, Jöbstl (všichni Rak.) -45,9, ...10. Portyk, Vytrval (ČR) -2:27,5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články