Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vysočina arena hostila republikové mistrovství běžkařů. Část české špičky ale zvolila přípravu

Známý areál u Nového Města na Moravě hostil tentokrát závody běžců na lyžích-specialistů. Elitní čeští závodníci Kateřina Razýmová, Kateřina Nováková a Michal Novák ale dali přednost tréninku v solidních domácích podmínkách. Tituly tak mohl sebrat Jan Pechoušek, jenž se stal díky výhře ve sprintu, klasické desítce a volné patnáctce nejlepším závodníkem šampionátu. Petra Nováková vyhrála závody na 5 a 10 kilometrů, sprint ovládla Petra Hynčicová.

Petra Nováková
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Maxim Thore

"Pro mě je to velké povzbuzení. Už před dvěma týdny jsem začal v Rakousku cítit, že forma stoupá. Teď je ještě lepší. Tak doufám, že ji směrem k mistrovství světa ještě vystupňuju," uvedl na svazovém webu Pechoušek po životním šampionátu.

Je nám líto, video expirovalo.
Nejspokojenějším běžkařem na šampionátu na Vysočině se stal Pechoušek

Nováková po sobotním těsném triumfu zvítězila v nejdelším závodě s více než půlminutovým náskokem a měla ještě rezervy. "Nechtěla jsem jet nadoraz, protože jsme jely třetí závod ve třech dnech a příští týden už nás čeká Světový pohár," řekla karlovarská závodnice.

Šampionát se uskutečnil na základě výjimky z vládních opatření, která za normálních okolností neumožňují konání sportovních akcí. Nejlepší čeští reprezentanti Kateřina Razýmová, Kateřina Janatová a Michal Novák na startu nebyli. Češi kvůli MČR a přípravě na mistrovství světa vynechali víkendový díl SP v Lahti, do seriálu se vrátí příští týden ve Falunu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články