Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

V Oberhofu jasně dominovaly Švédky, mužský závod rozhodly milimetry

Nedělní program Světového poháru v běžeckém lyžování v Oberhofu zakončily štafety. Prvně se na trať 4 x 7,5 kilometru vydaly ženy, kterým znovu vévodila švédská čtveřice před Němkami a Finkami. Daleko vyrovnanější výkony předvedly mužské štafety. Závod nakonec o setinu ovládlo první norské kvarteto před první italskou skupinou.

Švédská štafeta ve složení Linn Svahnová, Frida Karlssonová, Ebba Anderssonová a Jonna Sundlingová vedla od startu až do samotného konce. Při poslední předávce měla Sundlingová dokonce náskok minuty a pěti sekund. Německá běžecká raketa Victoria Carlová však v nejrychlejším čase závodu stáhla neuvěřitelné manko na rozdíl pouhých 17,5 sekundy. Bronzovou medaili si v Německu vyjely Finky.

Daleko napínavější podívanou předvedli muži. Ještě kilometr před cílovou rovinkou hned devět družstev mělo blízko ke stupňům vítězů. Medaile si ale v těsném finiši rozdali Norové s Italy, kteří pobrali první čtyři pozice.

Prvenství uhájil v závěrečném sprintu o 0,1 sekundy norský běžkař Johannes Hoesflot Klaebo před Italem Federicem Pellegrinim. Erik Valnes tak vedle dvou individuálních triumfů přidal zlato i v týmovém závodě. V souboji o třetí místo uspěla druhá norská štafeta.

SP v běhu na lyžích v Oberhofu (Německo) – štafeta 4 x 7,5 km:

Ženy: 1. Švédsko I (Svahnová, Karlssonová, Anderssonová, Sundlingová) 1:21:55,3, 2. Německo (Sauerbreyová, Hennigová, Finková, Carlová) -17,5, 3. Finsko (Matintalová, Kylönenová, Pärmäkoskiová, Joensuuová) -2:11,3, 4. Švédsko II -2:44,8, 5. Norsko -3:40,4, 6. Itálie -3:55,2.

Muži: 1. Norsko I (Nyenget, Valnes, Golberg, Klaebo) 1:13:39,2, 2. Itálie (Nöckler, Barp, Dapra, Pellegrino) -0,1, 3. Norsko II (Taugböl, Tönseth, Krüger, Stenshagen) -0,8, 4. Itálie II -1,6, 5. Finsko I -2,0, 6. Francie -2,2.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články