Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Šetří i Norové. Úřadující mistr světa Sundby asi ztratil místo v týmu

Nečekané rozhodnutí zní z norského týmu. Úřadující mistr světa Martin Johnsrud Sundby po dvanácti letech zřejmě vypadl z tamní reprezentace v běhu na lyžích. Podle zdroje norské televize bude tým pro příští sezonu užší a právě dvojnásobný olympijský vítěz se stal jednou z obětí úsporných opatření způsobených koronavirovou krizí.

Martin Johnsrud Sundby
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Vedení svazu informace NRK nekomentovalo a odkázalo na úterý, kdy bude zveřejněna nominace. Sundby vyhrál třikrát celkově Světový pohár, z olympiád má dvě zlaté ze sprintu dvojic i ze štafety a další tři medaile. Mistrem světa se stal čtyřikrát: loni v Seefeldu vyhrál závod na 15 km klasickou technikou, zbývající tituly sbíral se štafetou.

"Je to, jako kdyby manželka po třiceti letech požádala o rozvod. Neuvěřitelně divný pocit," řekl Sundby norské televizi.

Norové ale údajně plánují, že do příští sezony nastoupí jen s dvanácti závodníky místo dosavadních patnácti. Hlavní hvězdou je sprinter Johannes Hösflot Klaebo, s nímž před dvěma lety na olympiádě v Pchjongčchangu Sundby vyhrál sprint dvojic.

Zatímco Klaebo je ve 23 letech na vrcholu kariéry, Sundby měl před sebou pravděpodobně poslední sezonu s loučením na MS v Oberstdorfu. V té minulé se nedostal ani jednou na stupně vítězů. Navíc jej trápí problémy se zády.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články