Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Novákovou Tour de Ski nabila. Člověk ví, že je zpátky, hlásí

Na Tour de ski vybojovala nejlepší umístění kariéry. Třináctou ženu prestižní série Petru Novákovou nyní čeká poslední měsíc olympijské přípravy. Vstoupila do něj na Božím daru.

Sport
zdroj: ČT4

"S výsledkem jsem spokojená, hlavně se těším, až dojedeme domů a lehnu si u fyzioterapeutky na lehátko a budu tam od rána do večera," uvedla v cíli náročného etapového závodu s úsměvem.

Do startu olympijských her Nováková plánuje už jen dva závody Světového poháru v rakouském Seefeldu. "Dva ostré starty, je tam sprint klasicky a desítka volně."

Je nám líto, video expirovalo.
Nováková do OH absolvuje už jen dva závody

Třinácté místo na Tour de Ski jí dodalo sebevědomí. "Člověk ví, že je zpátky, že dokáže jezdit s nejlepšími, že dokáže bodovat," zdůraznila česká reprezentantka.

Okusila, že to jde závodit s těmi nejlepšími a navíc je bohatší o mnoho zážitků. Nejvýraznější přišly v Oberstdorfu v polovině seriálu. "Pro mě byla ta Tour hodně zajímavá hlavně vypadlou ztracenou lyží, jak se o ní psalo. A potom tou naší vichřicí, kdy nám zrušili klasický sprint. My jsme v tom jeli kvalifikaci," popsala.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články