Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

I na lyžařskou Mekku došlo. Závody na Holmenkollenu budou bez diváků

Podobně ponurý jako biatlonový pohár v Novém Městě bude i seriál v klasickém lyžování na norském Holmenkollenu. Ikonické místo se zavře pro veřejnost od pátku do neděle, kdy se konají závody v běžeckém lyžování, severské kombinaci i skocích na lyžích. O zákazu rozhodly lokální úřady po poradě s tamější hygienickou stanicí. Město Oslo zaznamenalo dosud 18 nakažených virem COVID-19.

Závody na Holmenkollenu
zdroj: ČTK/AP autor: Hakon Mosvold Larsen

Holmenkollen je návrší, kam si mohou obyvatelé Osla zajet zalyžovat metrem. Právě hromadná cesta v nacpaných vozech je hlavním argumentem hygieniků, proč by se měla akce zrušit. Radnice se též obává, že by opilí fanoušci nerespektovali pokyny pořadatelů. V Norsku počet nakažených novým virem roste poměrně rovnoměrně a v současnosti tam lékaři odhalili 88 nemocných.

Skokany čeká v Oslu závod družstev i jednotlivců, v pátek začnou kvalifikací. Sdruženáři v norském středisku uzavřou sezonu, protože finále SP v Schonachu bylo kvůli nedostatku sněhu zrušeno. Běžkyně čeká v sobotu 30 km s hromadným startem, muže v neděli padesátka. Vše v komorní atmosféře.

Zdroj
ČTK, NRK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články