Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Bauerův tým i se Smutnou načal Ski Classics pátým místem

Seriál dálkových běhů Ski Classics odstartoval v italském Livignu prologem na 15 kilometrů. Úvodní týmový závod ovládl Lager 157 Ski Team. Přímý přenos dalšího závodu z italského střediska sledujte v neděli od 9:10 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Bauerův tým načal Ski Classics pátým místem

Smíšenou týmovou časovku rozjeli v Livignu muži a výsledný čas třetího závodníka z každého uskupení v cíli byl určující pro start ženské části týmu.

Nejlépe ze čtyř českých stájí si vedla ED System Bauer tým, jejíž trojice Jeannerod, Šrail a Černousov ztratila po třech okruzích na nejrychlejší sestavu Ragde Eiendom tři čtvrtě minuty. Smutná tak do ženské části vybíhala ze sedmého místa.

Celkově čtvrtá lyžařka loňského pořadí Ski Classics dokázala snížit manko na stupně vítězů pouze o deset sekund a dostala tým Lukáše Bauera na konečné páté místo.

"Jela jsem celou dobu sama, a když mě Lina dojela, tak jsem dvakrát zkoušela, jestli by mě někde nevystřídala, což bohužel úplně nepomohlo. Kdyby bylo po jejím, tak poslední kilometr jedeme asi 15 minut a hádaly bychom se, kdo pojede první," uvedla Smutná.

Česká závodnice nakonec proběhla cílem o 2,4 sekundy za Korsgrenovou. Na vítěznou Švédku Brittu Johanssonovou Norgrenovou z týmu Lager 157 Ski měla Smutná ztrátu přes dvě minuty.

"Jsem spokojená. Na úvod to nebylo vůbec špatné, zvlášť s ohledem na to, že jsem jela sama. Na trati jsem se cítila dobře, což je fajn. Podmínky v Livignu jsou skvělé," řekla Smutná.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články