Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Zacinká Ledecké medaile na krku? Na světovém šampionátu ji čeká sjezd

Po těsném čtvrtém místě v superobřím slalomu má Ester Ledecká před sebou na mistrovství světa v alpském lyžování další možnost získat cenný kov. Ve sjezdu, který v italské Cortině d'Ampezzo odstartuje hodinu před polednem, bude patřit k největším favoritkám. Přímý přenos sledujte od 10:45 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Při neúčasti zraněné Italky Sofie Goggiaové, která sjezdu v letošní sezoně dominovala, jsou s Ledeckou mezi adeptkami na stupně vítězů zmiňovány především Breezy Johnsonová z USA a Švýcarka Corinne Suterová. Počítat se bezesporu musí také s čerstvou šampionkou v super-G Larou Gutovou-Behramiovou ze Švýcarska i s Rakušankami, jimž vyšel trénink.

"Umím si představit, jaký bude sníh. Bude víc mrznout a trať bude rychlejší. Musím být připravená na všechno a těším se," řekla Ledecká po super-G.

V pěti sjezdech v sezoně skončila pražská rodačka nejhůře sedmá. Nejlépe zajela v lednu v Crans Montaně, kde byla druhá. O den později najela ve švýcarském středisku do ochranné sítě, ale z pádu se rychle zotavila a na mistrovství světa jezdí bez omezení.

Na MS pojede sjezd potřetí v kariéře. V Aare skončila předloni sedmnáctá a o dva roky dříve ve Svatém Mořici jednadvacátá.

V tréninku mimo top 10

Před závodem absolvovaly sjezdařky dva tréninky v jeden den. První se jel na zkrácené trati, končil dříve a Ledecká v něm byla jedenáctá. Druhý už se odjel v celé délce a Češka si o místo pohoršila. První zkušební jízdu ovládla Rakušanka Mirjam Puchnerová, druhou Gutová-Behramiová a za ní se seřadily tři Rakušanky.

Hlavní favoritkou měla být Goggiaová. Italka vyhrála čtyři sjezdy v sezoně a jednou byla druhá. V Garmisch-Partenkirchenu si ale poranila koleno po pádu při sjíždění z prostoru startu do údolí. "Je těžké se s tím srovnat a sedět teď doma," litovala Goggiaová. "Přeju jí, aby se brzo uzdravila a mohla s námi závodit," vzkázala na dálku Ledecká.

Závodnice čeká na olympijské sjezdovce Tofane trať dlouhá 2660 metrů. Krátce po startu najedou mezi ikonické skály a čeká je pasáž strmá až 62 procent, kde dosahují rychlosti až 135 km/h. Do cíle se dostanou po více než minutě a půl. Titul obhajuje Slovinka Ilka Štuhecová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články