Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Vlhová ve Špindlerově Mlýně skoro jako doma. Tady to bude speciální, věří slovenská hvězda

Závody v alpském lyžování jdou za sebou ve zběsilém tempu. Ještě ve středu se v italském Kronplatzu jel obří slalom, teď se nejlepší světové lyžařky přesunuly do Krkonoš na nejtočivější disciplínu. Petře Vlhové náročný program vůbec nevadí, přiletěla do Česka, zkusila si sjezdovku a už se těší na velkou podporu slovenských fanoušků. Motivace předvést se před nimi v tom nejlepším světle jí rozhodně nechybí. Přímý přenos prvního kola slalomu sledujte v sobotu od 9:20 na ČT sport Plus.

"Dosáhla jsem toho už hodně, ale stále mám prostor pro dobré výsledky. Přijela jsem sem s dobrým pocitem útočit na další pódium a vítězství jako na každých závodech. Věřím, že tenhle víkend bude úspěšný," uvedla olympijská vítězka i vítězka celkového pořadí Světového poháru v exkluzivním rozhovoru pro ČT.

Rychlý přesun z Kronplatzu není žádný problém, tým Vlhové je na podobné transfery připraven. "Mám skvělé lidi, kteří to dokázali logisticky zařídit. Zůstala jsem tam ještě jeden den na trénink slalomu, odletěla jsem a už jsem tady," podotkla s úsměvem.

Do Špindlerova Mlýna se vrací potřetí. Před čtyřmi lety se jí nadmíru dařilo, přijela do Česka z mistrovství světa v Aare, kde triumfovala. A na vítězné vlně se vezla i v Česku. "Mám na to opravdu pěkné vzpomínky. Vyhrála jsem obřák před skoro všemi slovenskými fanoušky. Ve slalomu jsem byla třetí. Dva závody, dvakrát pódium, dopadlo to dobře. Věřím, že to zopakuji. Ale teď je jiná situace, konkurence je vyrovnaná," prohlásila.

Poslední závod SP ve slalomu však ve Flachau opanovala právě Vlhová a připsala si první letošní triumf. "Bylo to pro mě velmi důležité. Celou sezonu to bylo nahoru dolů a vítězství stále nepřicházelo. Ten den byl úžasný a vyšlo mi v něm vše," konstatovala Vlhová. 

Sport
zdroj: ČT4

Svět má zaostřeno především na Mikaelu Shiffrinovou, kterou dělí dva triumfy od vyrovnání rekordu legendárního Ingemara Stenmarka. Slovenka ovšem patří k největším vyzývatelkám, navíc téměř v "domácím prostředí".

Bouřlivou kulisu se svými fanoušky si Vlhová pořádně neužila. Před dvěma lety v Nízkých Tatrách platila covidová omezení a atmosféra nebyla taková, jak mohla být. Krkonoše ovšem nejsou daleko a slovenská hvězda se těší na velkou podporu.

"Vím, že sem přijede hodně Slováků, ale oni jezdí všude. Všude, kam jedu, cítím, že mám podporu. Ale tohle bude speciální. V Jasné mě hodně mrzelo, že byla covidová doba. Možná by tam přišlo téměř celé Slovensko. Ale věřím, že i tady to bude úžasné," přála si Vlhová.

Po pátečním tréninku si sjezdovku ve Špindlerově Mlýně pochvalovala. "Trať vypadá dobře. Podmínky jsou skvělé a je i zima, takže myslím, že to v sobotu budou dobré závody," uzavřela mistryně světa v obřím slalomu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články