Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

V Zauchensee byla Ledecká dvakrát v elitní desítce. Jsem ráda za oba výsledky, uvedla

Po měsíci se znovu představila na lyžích a ani v jednom ze dvou závodů nezklamala. Ester Ledecká se na Světovém poháru v Zauchensee dvakrát prosadila do první desítky v nové bílé kombinéze. S oběma výsledky byla spokojená.

Ledecká závodila na lyžích po více než měsíční pauze a osmým místem ve sjezdu a devátým v superobřím slalomu dosáhla nejlepších výsledků v olympijské sezoně. "Byly to důležité závody. Jsem ráda za oba výsledky," uvedla.

Rychlostní disciplíny absolvovala mezi elitou naposledy na přelomu listopadu a prosince v Lake Louise. Pak startovala na snowboardu a testovala a trénovala na lyžích. "Po dlouhé době jsem jela sjezd a super-G, rychlostní disciplíny, a to je specifické v přípravách a ve všem kolem. Mám radost, že jsem se do toho zase mohla trošku dostat," řekla šestadvacetiletá Ledecká.

V obou závodech oblékla bílou kombinézu s liniemi naznačujícími, že je robot. Stejně jako tu předešlou, barevnější se stejným motivem, vyrobila firma Don Quiet s designem jejího bratra Jonáše. "Odvedli fantastickou práci. Jsem s ní hrozně moc spokojená a spousta lidí mi volá a píše, že se jim to líbí. Tak mám radost a sama se v ní taky dobře cítím," pochvalovala si dvojnásobná olympijská šampionka.

Nyní se přesune na další sjezd a super-G do Cortiny d'Ampezzo. "Už podruhý v sezoně. Tentokrát ale s jiným náčiním, ale moc se tam těším," připomněla, že v prosinci v italském středisku vyhrála závod Světového poháru v paralelním obřím slalomu na snowboardu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články