Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

V obřím slalomu překvapil navrátilec Luitz, překonal i slalomářského mága Hirschera

Němec Stefan Luitz si připsal v americkém Beaver Creeku první výhru v závodě Světového poháru. Specialista na obří slalom přitom vloni od Vánoc laboroval se zraněním kolena. Druhá dojela v o poznání příjemnějších pomníkách, něž jaké panovali na svahu včera, rakouská hvězda točivých disciplín Marcel Hirscher. Filip Forejtek zajel první kolo o 5 sekund pomaleji než vítěz, takže nepostoupil do bodované třicítky. 

Luitz Beaver Creek
zdroj: ČT4 autor: Bilow Nathan

Rekordman Světového poháru Marcel Hirscher našel na cestě za 60. vítězstvím v kariéře nečekaného přemožitele. Obří slalom v Beaver Creeku totiž vyhrál německý lyžař Stefan Luitz a prvního triumfu se navíc dočkal rok po operaci přetrženého zkříženého vazu v koleně.

Rakouského favorita Hirschera odsunul ke stříbru o 14 setin sekundy. Sedminásobný celkový vítěz seriálu, olympijský vítěz i úřadující mistr světa v obřím slalomu Hirscher nestačil na Luitze už v prvním kole. Ztratil na něj 15 setin. A uzdravený německý specialista na tuto disciplínu drtivým finišem první příčku udržel, i když na posledním mezičase ještě na Hirschera ztrácel 24 setin. Luitz se dočkal vítězství po osmi umístěních na pódiu.

Je nám líto, video expirovalo.
Uzdravený Luitz porazil i Hirschera a vyhrál obří slalom

O další velké překvapení se na závěr sjezdařského programu v Severní Americe postaral třetím místem Švýcar Thomas Tumler, jenž do druhého kola postoupil se startovním číslem 48 a ve druhé jízdě zajel bezkonkurenční čas.

Filip Forejtek, jehož doménou jsou rychlostní disciplíny a právě v USA od letošního podzimu studuje, na specialisty nestačil. V konkurenci 72 závodníků obsadil v prvním kole 59. místo s odstupem 5,64 vteřiny. Další závody budou příští víkend v Evropě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články