Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Teplo a žádný sníh. Sjezdaři přišli také o závody v Beaver Creeku

Beaver Creek (USA) – Alpští lyžaři přišli také o druhou porci rychlostních závodů v Severní Americe. Jen pár dní poté, co federace FIS zrušila program v kanadském Lake Louise, odvolala také všechny tři závody v Beaver Creeku v USA. Na vině je rovněž nedostatek sněhu a teplé počasí. FIS se pokusí najít náhradní dějiště, v úvahu přichází francouzské Val d'Isère.

Závod v Beaver Creeku
zdroj: ISIFA

V Lake Louise se měl jet o příštím víkendu sjezd a superobří slalom. V coloradském středisku Beaver Creek byl od 2. do 4. prosince na programu sjezd, super-G a obří slalom. V zámoří se připravoval na začátek sezony i Jan Hudec, jenž po letech v kanadské reprezentaci čeká na debut za český tým.

"Vzhledem k vysokým teplotám, nedostatku sněhu a nepříznivé předpovědi počasí jsme nuceni odvolat další závody," oznámila FIS.

Ženy zatím program měnit nemusí. Lyžařská federace potvrdila závody v Killingtonu v americkém státu Vermont, kde se v sobotu 26. listopadu uskuteční obří slalom a o den později slalom. O týden později mají sjezdařky závodit v Lake Louise.

Je nám líto, video expirovalo.
Sjezdaři přišli také o závody SP v Beaver Creeku
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články