Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Strachová se těší na další slalom ve Flachau. Půjde do něj s čistou hlavou

Flachau (Rakousko) - Po dvou dnech volna čeká Šárku Strachovou v pátek další slalom Světového poháru. V úterý dojela v rakouském Flachau druhá a na stejném místě se pustí mezi tyče znovu odhodlaně. "Moc se těším, je tady krásné počasí, hezká atmosféra. Po druhém místě mám znovu chuť závodit a pustit se do toho s čistou hlavou a naplno," řekla druhá žena pořadí slalomu.

Šárka Strachová
zdroj: AP autor: Giovanni Auletta

Strachovou těší, že svými výkony poutá čím dál větší pozornost. "Je fajn cítit podporu, že to lidi baví a rádi se dívají. Tady na mě ale mediální pozornost nedoléhá, můžu se soustředit na přírodu kolem a na sebe," řekla.

Po nevlídných dnech, kdy třeba i pršelo, se konečně dostavila pravá zimní atmosféra. Ve Flachau mrzne a sníh už neleží jenom na sjezdovkách. "Krásné. Na to ani nejsme zvyklí," usmála se bronzová olympijská medailistka z Vancouveru.

Páteční závod bude vzhledem k větší zimě odlišný od toho úterního, který provázelo sněžení a měkká trať se ničila. "Ve sněhu je hodně vody a další tam přidávali. Rolbovali to a asi to bude zmrzlé, ale uvidíme při závodu," řekla Strachová.

Lyže jí připravuje osobní servisman Gerald Stocker, který bydlí kousek od Flachau. "Doma má vybavenou moderní lyžárnu, takže s námi ani nebydlí a dělá lyže tam. V den závodu je se mnou na startu, kde se stará o materiál," popsala.

Další slalom se pojede za čtrnáct dnů v Mariboru, pak následuje měsíční pauza před slalomem v Jasné a ve finále SP. "Využiju to na trénink na suchu i na sněhu, na odpočinek a pár dnů strávím doma. Budu možná trénovat i obří slalom kvůli paralelnímu slalomu ve Stockholmu," nastínila Strachová.

Je nám líto, video expirovalo.
Strachová druhá ve Flachau - dramatické vyvrcholení závodu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články