Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Špindlerův Mlýn uvidí po čtyřech letech nejlepší slalomářky, trať by měla být připravená

Sněhové podmínky dosud komplikovaly přípravu závodů Světového poháru alpských lyžařek ve Špindlerově Mlýně. Zástupci mezinárodní lyžařské federace ale nyní potvrdili, že se elitní seriál může opět po čtyřech letech do krkonošského areálu vrátit.

Je nám líto, video expirovalo.
Ve Špindlerově Mlýně finišují přípravy na SP v alpském lyžování žen

Na svahu, kde se příští víkend pojedou dva slalomové závody, není zatím zcela bílo. Současné chladnější teploty ale umožnily spustit děla vyrábějící technický sníh.

I proto obhlídka trati dopadla pro organizátory dobře. "Sjezdovku jsme sjeli a konečně můžu potvrdit, že závody se budou konat," uvedl zástupce FIS Markus Mayer.

Na sjezdovce, která musí být nejpozději do příštího pátku připravena, je ale stále hodně práce. "Teď, když tam máme čerstvý technický sníh, tak ho musíme rolbama zkompaktnit, zmáčknout, přilívat vodu a využít mráz, aby vznikla ne úplně ledová vrstva, ale vrstva velmi pevného sněhu, která vydrží slalomové oblouky," vysvětlil ředitel závodu Tomáš Lipanský.

V místě dojezdu už rostou i tribuny. Na hlasitou podporu bude spoléhat i Martina Dubovská, kterou diváci před čtyřmi lety vyburcovali k nejlepšímu výkonu sezony.

"Těším se na fanoušky i na závody. Je to můj domovský klub a jet doma dva slalomy, to už nemůže být lepší," připustila domácí slalomová jednička.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články