Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Slalomářka Dubovská získala do svého týmu slavnou posilu

Někdejší slovenská slalomářská hvězda Veronika Velez-Zuzulová pomáhá s přípravou na novou lyžařskou sezonu nejlepší současné české slalomářce Martině Dubovské. Vítězka pěti závodů Světového poháru a majitelka stříbra ze soutěže týmů na mistrovství světa 2017 se připojila k týmu, jehož členem je také slovenský kouč a zároveň servisman Andrej Prevuzňák.

Veronika Zuzulová
zdroj: ČTK autor: Marco Trovati

Třicetiletá Dubovská, rodačka z Třince a žijící v Liptovském Mikuláši, tým představila na sociálních sítích na fotografii z francouzského střediska Les Deux Alpes, kde zahájila přípravu na sezonu. V té předchozí obsadila 57. místo v celkovém hodnocení SP a 17. ve slalomu, v němž skončila třináctá na olympijských hrách v Pekingu.

Ve Světovém poháru zažila Dubovská životní sezonu rok předtím, kdy uzavřela první desítku pořadí slalomu a celkově byla šestatřicátá. Na kontě má pět individuálních umístění v první desítce, maximum si vytvořila šestým místem vloni v listopadovém slalomu v Levi.

Sedmatřicetiletá Velez-Zuzulová má zkušeností na rozdávání. V elitním seriálu stála třicetkrát na stupních vítězů, byla juniorskou mistryní světa ve slalomu, startovala na čtyřech olympiádách a osmi mistrovstvích světa. V konečném pořadí SP skončila ve slalomu dvakrát třetí a dvakrát druhá, v celkovém pořadí byla nejvýš v roce 2017 – jedenáctá. Kariéru ukončila o rok později a nedlouho poté porodila syna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články