Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Shiffrinová ukončila ve Svatém Mořici čekání na triumf v super-G a dál vládne SP

Dlouhé čekání na vítězství v super-G je u konce. Američanka Mikaela Shiffrinová si totiž na závěr třídenního programu Světového poháru ve Svatém Mořici podmanila superobří slalom. Sedmadvacetiletá hvězda si připsala 77. triumf v kariéře, super-G ovládla po téměř třech letech.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Vítězná jízda Shiffrinové v super-G na SP ve Svatém Mořici

Elitní slalomářka Shiffrinová v minulých dvou dnech potvrdila svou univerzalitu šestým a čtvrtým místem ve sjezdu a v neděli už všechny rychlostní specialistky porazila. Dvanáct setin za ní skončila vítězka pátečního sjezdu Elena Curtoniová z Itálie, třetí byla s odstupem čtyř desetin sekundy Francouzka Romane Miradoliová.

"V minulých dnech jsem se cítila velmi dobře, ale nikdy nevíte: musíte do toho pořád šlapat, být na hraně, a když to přeženete, nemusíte se ani dostat do cíle. Má taktika byla nepřemýšlet o tom, co se stane v cíli, dokud tam nebudu. Povedla se mi hodně dobrá jízda, takže jsem spokojená," uvedla Shiffrinová.

Po nedělním triumfu schází čtyřnásobné celkové vítězce SP pět vavřínů k tomu, aby vyrovnala ženský rekord své krajanky Lindsey Vonnové. Absolutním rekordmanem je s 86 pohárovými výhrami Švéd Ingemar Stenmark.

Dvojnásobná olympijská šampionka Shiffrinová opanovala páté super-G v kariéře a první od ledna 2020, kdy se jí to podařilo v Bansku. Měsíc po dvou slalomových vítězstvích v Levi si připsala třetí triumf v sezoně a v čele pořadí zvýšila náskok na 105 bodů před Sofií Goggiaovou. Italská bojovnice, která si v sobotu ve sjezdu dojela pro prvenství se zlomenými dvěma prsty na ruce z pátečního závodu, byla tentokrát pátá.

Světový pohár pokračuje po Vánocích 27. prosince dvěma obřími slalomy a slalomem v Semmeringu.

SP ve sjezdovém lyžování ve Svatém Mořici (Švýcarsko):

Ženy - super-G:
1. Shiffrinová (USA) 1:13,62, 2. Curtoniová (It.) -0,12, 3. Miradoliová (Fr.) -0,40, 4. Gisinová (Švýc.) -0,57, 5. Goggiaová (It.) -0,60, 6. Mowinckelová (Nor.) -0,67.

Průběžné pořadí super-G (po 2 z 9 závodů): 1. Curtoniová 120, 2. C. Suterová (Švýc.) 116, 3. Shiffrinová a Mowinckelová obě 100, 5. Goggiaová 90, 6. Puchnerová (Rak.) 86.

Průběžné pořadí SP (po 12 z 39 závodů): 1. Shiffrinová 575, 2. Goggiaová 470, 3. Holdenerová (Švýc.) 377, 4. Vlhová (SR) 340, 5. C. Suterová 334, 6. Curtoniová 306, ...37. Dubovská (ČR) 68.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články