Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

S vánicí v Beaver Creeku si nejlépe poradil Rakušan Franz

Max Franz zvítězil v prvním superobřím slalomu sezony v americkém Beaver Creeku. Závod na hranici regulérnosti byl kvůli vánici odložen, organizátoři s problémy učinili sjezdovku sjízdnou. Druhý mlhou prolétl jako ve včerejším sjezdu Švýcar Mauro Caviezel, k získání třetího místa využil své zkušenosti Akse Lund Svindal z Norska. Taktéž třetí muž včerejšího sjezdu se tentokrát o umístění podělil s Italem Dominikem Parisem a svým krajanem Alexandrem Aamodtem Kildem.

Max Franz
zdroj: EXPA

Start na sjezdovce Birds of Prey, jež hostila i MS v roce 2015, musel být snížen, neboť sjezd komplikovalo sněžení a mlha. Určitě si nestěžoval Max Franz, pro něhož to byla první výhra v závodě v superobřím slalomu v rámci SP, dosud se dvakrát radoval z triumfu ve sjezdu. Druhý Caviezel na něj ztratil 0,33 sekundy, Svindalova skupina byl o dalších osm setin zpět.

Rakušané potvrdili, že se jim v americkém středisku výtečně daří, ovládli posledních pět super-G, jež se v Beaver Creeku jely. Program v Beaver Creeku v neděli uzavře obří slalom mužů. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články